Sağlık Çalışanları, Beşiktaş Saldırısını Anlattı

Beşiktaş’taki Şehitler Tepesi’ni ziyarete gelen sağlık çalışanları saldırı gecesi yaşadıklarını anlattı. Bir 112 sağlık çalışanı çevik kuvvette görevli polisin kendisine “ne olur elimi bırakma” demesini unutmadığını söyledi.

Sağlık Çalışanları, Beşiktaş Saldırısını Anlattı
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Sağlık ve UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) ekipleri Beşiktaş’ta terör saldırısının düzenlendiği Şehitler Tepesini ziyaret etti. Ellerinde Türk Bayrağı ve karanfillerle tepeye gelen sağlık çalışanları olay yerine karanfiller bıraktı, dualar etti. Attıkları sloganlarla terörü lanetleyen sağlık ekipleri o acı geceyi anlattı.

“Doktor ağabey benim elimi bırakma”

Terör saldırısının gerçekleştiği gün olay yerine giden ilk ekibin içinde olan 112 çalışanı Paremedik Oğulsan Duran yaşadıkalrını anlattı. Duran, “Ben olay yerine gelen ilk ekiptim. Triaj ekibiydim. Yaralıların ilk müdahalelerini yapıp ekipler yönlendiriyorduk. Olaya yerine ilk ulaştığımızda sizden medet uman, sizden yardım dilenen gözler vardı. 6 senedir bu mesleğin içerisindeyim ama hiçbir zaman kendimi bu kadar çaresiz hissetmemiştim” dedi.

Duran, o gün Çevik Kuvvet polisi ile olan diyaloğunu hiç unutmadığını söyleyerek, “Benim unutamadığım şey şuydu. Şehitlerimizin aileleri bir yandan onları merak ettiği için kiminin annesi, kiminin karısı, kiminin babası arıyordu. Bu hastaları dağıtma işlemini yaparken bir tane 20 yaşında gencecik bir polis kardeşim benim elimi tuttu ve dedi ki ’doktor ağabey benim elimi bırakma. Ben daha üç gün önce annemin yanından ayrıldım. Ne olursun benim elimi bırakma’. Bu beni çok etkiledi. O gün burada yaşananları hiç birimiz anlatamayız kelimeler yetersiz kalır” şeklinde konuştu.

Bir başka sağlık çalışanı ambulans Şoförü Erdal Kuşçu ise, “Olay yerine geldiğimizde olayın vahameti ile karşılaştık. Şehitlerimiz, yaralılarımız vardı. Bir panik, havası, bir heyecan herkes canla başla çalışıyordu. Vahşet, çaresizlik, acı her yerdeydi. Ağır yaralıları ambulanslarla hızlı bir şekilde sevk edip olay yerinden ayrıldık. Rabbim bir daha böyle olayları yaşatmasın . Bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun. Yaralılara da şifa diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA