Patlamanın Meydana Geldiği Türk Bayrakları Ve Karanfillerle Donatıldı

Kayseri’de Cumartesi günü bombalı araçla yapılan terör saldırısının meydana geldiği otobüs durağında hüzün hakim. Teröre tepki gösteren Kayserililer, durağı Türk Bayrakları ve karanfillerle donatırken, durağa küçük bir çocuk tarafından bırakılan üzülen adam resmi herkesi duygulandırdı.

Kayseri’de geçtiğimiz gün izne çıkan askerleri taşıyan halk otobüsüne Talas Caddesi üzeri Erciyes Üniversitesi Acil Servis girişi önünde bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında 14 asker şehit olmuş, 55 kişi de yaralanmıştı. Terör saldırısının ardından birlik olan Kayseri halkı, patlamanın meydana geldiği otobüs durağını Türk Bayrakları ve karanfillerle donattı. Durağa ayrıca komandoları simgeleyen mavi bere de bırakıldı.

"Şehitlerimize, kınalı kuzularımıza"

Öte yandan patlamanın meydana geldiği otobüs durağına vatandaşlar, duygularını paylaştığı notlar da bıraktı. Melih isimli bir çocuğun çizdiği Türk bayraklı üzülen adam resmi görenleri duygulandırırken, Ebru isimli bir vatandaşın bıraktığı not ise yaşanılan acının tarifi oldu. Notta;

"Canımız, ciğerimizi yakıp da gittiniz yiğitler. Analarınızın, babalarınızın, Türk Milletinin bağrını delip de gittiniz. Biz size sahip çıkamadık, koruyup kollayamadık, sahip çıkamadık. Biz sizin kabrinize ne yüzle gelip helallik isteriz, size hakkınızı helal edin bize diyebiliriz? Kanlarınızla sulanan bu toprağa bakmaya yürek mi dayanır? Size yaşamayı çok görüp, gençliğinizin baharında solduran kansız, vatan hainlerini bu millet asla unutmayacaktır. Hesabınız sorulacak, kanınız yerde kalmayacaktır. Bu millet, bu vatan, bu topraklar sizlere minnettar. Ruhunuz şad, mekanınız cennet olsun. Rabbim cennetinde, peygamberimize komşu eylesin. Kininizi diri tutun ey Türk Milleti. Bu vatanın öz evlatlarının hesabını sorun. Kanlarını yerde bırakmayın. İntikam alın intikam! Ah be gardaşlarım ah benim can kardeşlerim. Yüreğim dayanmıyor." ifadeleri yer aldı.

Durağa gelip dua eden vatandaşlar ise duygularını, "Alınlarında yazmıyor ki, Allah belalarını versin" şeklinde ifade etti.

Kaynak: İHA