ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Taş Açıklaması

'Ülkemiz karanlık bir süreçten geçiyor, herkes sorumlu davranmalı, iç savaş tuzağına asla düşmememiz gerekiyor'.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, Uşak'ta parti binasına yapılan silahlı saldırıyla ilgili olarak 'Ülkemiz karanlık bir süreçten geçiyor, herkes sorumlu davranmalı, iç savaş tuzağına asla düşmememiz gerekiyor.' dedi.

Taş, Uşak'taki parti binasında düzenlediği basın toplantısında, gece yarısı Uşak il binasına yönelik gerçekleşen saldırının üzücü olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin 'karanlık bir süreçten' geçtiğini ifade eden Taş, 'Yaşananlar hepimizin yüreğini yakıyor, hayatlarının baharında gencecik insanlarımız toprağa düşüyor maalesef, bu karanlık süreçten bazıları kendilerine görev çıkarmış anladığımız kadarıyla ve bu görevlerini yerine getirmek üzere il binamıza saldırmışlar.' dedi.

Herkesin sorumlu davranması gerektiğinin altını çizen Taş, şöyle konuştu:

'Suriye yanı basımızda, Irak'ta yaşananlar ortada, ülkemiz etnik ve mezhepsel çatışmaya sürüklenmek isteniyor, iç savaş tuzağına asla düşmememiz gerekiyor. ÖDP olarak biz Kürtlerle Türklerin eşit bir arada yaşayacağı bir Türkiye özlemi içindeyiz, bir arada yaşamı savunuyoruz. Bu saldırılar karşısında iç savaş çıkarma tezgahlarının karşısında demokratik siyasal mücadelemizi yükselteceğiz. Bizim buna vereceğimiz yanıt budur.'

Basın toplantısına katılan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ise yaşanan silahlı saldırının üzücü olduğunu belirtti. Şeker, siyasetin her zamankinden daha fazla konuşması, şiddetin de susması gerektiğini ifade etti.

Uşak'ta Kurtuluş Mahallesi 2. Doğan Sokak'ta bulunan ÖDP Uşak il binasına, dün gece hareket halindeki bir otomobilden av tüfeğiyle 2 el ateş açılmış, saldırıda binanın camlarında hasar oluşmuş, şüpheli A.S gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA