'Halep İçin Harekete Geç' Kampanyası

Hayrat İnsani Yardım Derneği, Halep, İdlip ve Cerablus'taki mazlumlara Denizli'den 50 tır insani yardım toplamak amacıyla kampanya başlattı.

Hayrat İnsani Yardım Derneği'nin 'Halep için harekete geç' kampanyası çerçevesinde Denizli'den 50 tır yardım toplama startını verdi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği kampanya için toplanacak yardımlar için Bayramyeri Meydanı'nda çadır kuruldu. Nakdi yardımlar için de para kutuları konuldu.

Hayrat Vakfı Denizli Temsilcisi Zakir Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep, İdlip ve Cerablus'taki halka mazlumlara ulaştırılmak üzere yardım kampanyası başlattıklarını belirtti.

Geçen yıl Suriye'deki Türkmenlere yardım gönderdiklerini aktaran Çetin, 'Bilhassa Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerine teşekkür ediyoruz. Türkiye'de ilk olarak 25 tırı bir arada çıkarıp bir hafta içerisinde Suriye'ye gönderen ilk il olduk.' dedi.

Çetin, bu yıl 50 tır hedeflediklerini belirterek, şöyle devam etti:

'Şube olarak 7 Ocak'ta Polisevi önünden inşallah 50 tırlık bir yardımı Halep, İdlip, Cerablus'a ulaştırmak istiyoruz. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Bayramyeri Meydanı'nda bir stant kurduk. Bu stanta vatandaşlarımız, ikinci el eşya, kömür, un, gıda, bebek bezi, bebek maması, soba battaniye gibi eşyaları getirip bırakabilirler. Halep'e yardım kampanyasına, ilçe belediyeleri ile çeşitli sivil toplum kuruluşları da destek veriyor. Müslüman kardeşlerimizin katledilmesine karşı sessiz kalmayıp 'iyiliğe sözümüz var' diyoruz. Bütün halkımızı hem yardıma hem tırları göndermeye davet ediyoruz. İnşallah o kardeşlerimize de ensar mahiyetinde bir yardımımız ve desteğimiz olur. Çünkü Peygamberimiz hadis-i şerifte 'Siz yerdekilere merhamet ediniz ki Allah da sizlere merhamet eylesin.' Bu işte emeği geçen tüm kardeşlerimizden, bütün yardım eden halkımızdan Allah binlerce razı olsun. Onları da bir daha böyle bir yardıma muhtaç eylemesin.'

Çetin, isteyen vatandaşların cep telefonuyla BAGIS yazıp 3674'e mesaj göndererek bağışında bulunulabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA