Güvercinlik'te Dere Islahı Yapılıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Kula Güvercinlik Mahallesinde bulunan derede ıslah çalışması yaparak, yağışlı havalarda mahallede meydana gelen sel baskınlarının önüne geçiyor.

MASKİ Genel Müdürlüğü, 17 ilçenin tamamında yürüttüğü temizlik ve ıslah çalışmaları sayesinde taşkınlar için önlem geliştiriyor. MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Kula’nın Güvercinlik Mahallesinde bulunan deredeki ıslah çalışmalarına başladı.

MASKİ ekipleri mahallede, 642 metrelik U kesit tipinde betonarme imalat ve 46 metrelik kutu menfez yapım işi gerçekleştiriyor. Çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte yağışlı havalarda mahallede yaşanan su taşkınları engellenecek. Islah işlemlerinin yanı sıra dere kenarında korkuluk çalışması da yürüten MASKİ, mahallede ikamet eden vatandaşların can ve mal güvenliğini de sağlıyor.

“Mahallemizin ne ihtiyacı varsa gideriliyor”

Güvercinlik Mahalle Muhtarı Tuncay Ersöz, “MASKİ’den Allah razı olsun. Mahallemizin ne ihtiyacı varsa gideriyor. Kanalizasyon hattı olmayan yerlerimize hat yaptı. Uzun zamandır su sıkıntısı çekiyorduk, yeni sondaj açarak onu da mahallemize bağladı. Su sıkıntımız kalmadı. Şimdi de sel baskınları olmasın diye deremiz ıslah ediliyor. Bütün bu hizmetlerin gelmesine vesile olan Kula Belediye’mize ve bu çalışmaları yapan Manisa Büyükşehir Belediye’mize şahsım ve mahallem adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA