Fransa'dan Bursa'ya İşbirliği Çağrısı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret eden Fransa Ankara Büyükelçisi Charles Fries, Bursa’da atılacak adımlarda Fransa’nın işbirliğine hazır olduğunu söyledi.

Fransa'dan Bursa'ya İşbirliği Çağrısı
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çeşitli temaslarda bulunmak üzere şehre gelen Fransa Ankara Büyükelçisi Charles Fries ve Fransa İstanbul Büyükelçisi Bertrand Buchwalter ile Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nda bir araya geldi. Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Sylvian Bergere ile Fransa Bursa Fahri Konsolosu Mehmet Erbak ile Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da katıldığı ziyarette, Başkan Altepe, konuklarına Bursa’yı tanıttı.

Bursa’nın değerlerini anlatan ve Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı ve devam eden hizmetlerden örnekler veren Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin çevre yatırımlarıyla sahillerin ve derelerin daha da temizlendiğini söyledi.



Bursa’da 17 ilçede 1076 mahallede büyük yatırımlar yapıldığını ifade eden Başkan Altepe, “Bursa, İstanbul ve Kocaeli gibi sanayinin yoğun olduğu bölgelerde gerekli önlemleri alıyoruz. Böylece Marmara’da temizliği sağlıyoruz ancak Fransa’dan Doğu Avrupa konusunda destek bekliyoruz” diyerek Tuna Nehri’nin temiz akmasının önemli olduğuna değindi. Başkan Altepe, Fransa Büyükelçisi Charles Fries’e, Bursa’da faaliyet gösteren Fransız otomotiv devinin kentin sosyokültürel yaşamında daha aktif rol alması konusunda etkili olmaya çağırdı.

Fransa Ankara Büyükelçisi Charles Fries de Türkiye’de 1 yıldır bulunduğu görevinde, Bursa’ya ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdiğini belirtti.

Büyükelçi Fries, Bursa’da Fransa’nın varlığının tarihsel olarak oldukça eski olduğunu söyleyerek, “Fransa olarak Bursa’nın gelişmesine katkı sağlayalım istiyoruz. Toplu taşıma, çevre ve arıtma tesisi, temiz enerji gibi konularda katkımız olsun istiyoruz. Fransa, Bursa’daki önemli yatırım noktalarından. Hangi konuda olursa olsun Fransa olarak desteğe hazırız” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Başkan Altepe, konuklarına Bursa’ya özgü hediyeler verdi. Büyükelçi Fries de Başkan Altepe’ye Fransa’ya dair bir kitap takdim etti.
Kaynak: İHA