Esenboğa'nın Karbon Nötr Havalimanı Sertifikası Yenilendi

TAV Esenboğa, Uluslarararası Havalimanları Konseyi ACI tarafından yürütülen Havalimanı Karbon Akreditasyonu programı kapsamında karbon nötr havalimanı sertifikasını yeniledi.

TAV Havalimanlarından yapılan açıklamada, Esenboğa Havalimanının, havalimanı işletmecilerinin çatı örgütü ACI tarafından yürütülen Havalimanı Karbon Akreditasyonu (Airport Carbon Accreditation-ACA) programında 2014'te aldığı karbon nötr havalimanı sertifikasını bu yıl da yenilediği ifade edildi.

Esenboğa Havalimanının, iklim değişikliğinin başlıca nedenleri arasında yer alan karbon salımlarını nötralize ettiğine dikkat çekilen açıklamada, kalan kısmının da temiz enerjiye yatırım yaparak ofsetlendiği bildirildi.

Açıklamada, Türkiye'de bu seviyeye yükselen ilk havalimanı olan ve bugün dünyanın en çevreci 27 havalimanı arasında yer alan Esenboğa Havalimanında, bu alandaki çalışmalara devam edildiği kaydedildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer, TAV Havalimanları olarak çevre ve topluma saygılı, sürdürülebilir bir iş modeli benimsediklerine işaret ederek, yolcu memnuniyeti ve hizmet kalitesini artırırken çevresel etkileri en aza düşürmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Demirer, enerji verimliliği alanında gerçekleştirdikleri çalışmalarla 2014'ten bu yana karbon nötr havalimanı unvanlarını sürdürmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Kaynak: AA