CHP Tunceli İl Başkanı Güder Açıklaması

'Tekrar çatışmasızlık ve diyalog ortamına dönülebilmesinin ön şartı PKK'nın kayıtsız şartsız şiddete ve teröre son vermesidir'.

CHP Tunceli İl Başkan Ali Rıza Güder, 'Tekrar çatışmasızlık ve diyalog ortamına dönülebilmesinin ön şartı PKK'nın kayıtsız şartsız şiddete ve teröre son vermesidir.' dedi.

Güder, CHP İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, İstanbul ve Kayseri'de terör saldırılarında şehit edilen güvenlik görevlileri ile vatandaşlara rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Silah yoluyla hak arayışının tam anlamıyla bir akıl tutulması olduğunu belirten Güder, şunları söyledi:

'Tekrar çatışmasızlık ve diyalog ortamına dönülebilmesinin ön şartı PKK'nın kayıtsız şartsız şiddete ve teröre son vermesidir. Ayrıca, başta kendini Kürt halkının siyasi temsilcisi sayan HDP başta olmak üzere Kürt siyasi hareketine sesleniyoruz. Duygu ve kader birliği içinde olduğunuz güçlere artık sesinizi kararlılıkla yükseltmelisiniz. Onlara, sadece silahları susturmak, ellerini tetikten çekmek değil, şiddete ve teröre kayıtsız şartsız son verme çağrısı yapmalısınız. Sivilleri öldürmenin, askerleri, polisleri katletmenin, hele yıkıcı bir nefret ve çaresizlik duygusunun yansıması intihar saldırılarına savaş meydanında dahi yer olmadığını anlatmalısınız.'

CHP Tunceli İl Yönetim Kurulu üyelerinin geçtiğimiz hafta istifasına da değinen Güder, 'İl örgütümüzün asıl ve yedek üyeliklerinden istifalar olmuştur ve İl Yönetim Kurulumuzca kabul edilmiştir. İl Yönetim Kurulumuzun parti tüzüğümüze uygun olarak yeterli üye sayısı mevcuttur.' dedi.

Toplantıya, CHP Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek, İl Genel Meclisi üyeleri, İl Yönetim Kurulu üyeleri ve partililer katıldı.
Kaynak: AA