AK Parti Heyetinden İHA'ya Ziyaret

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Burhan Kayatürk, İl Başkanı Av. Zahir Soğanda ve beraberindeki heyet İhlas Haber Ajansı Van Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.

AK Parti Heyetinden İHA'ya Ziyaret
İhlas Haber Ajansı Van Bölge Müdürü Şükrü Akyüz ile bir araya gelen heyet adına konuşan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, İhlas Haber Ajansı’nı yakından takip ettiklerini belirterek, “İHA 15 Temmuz darbe girişimde çok önemli bir görev üstlendi. Bundan dolayı başta siz olmak üzere tüm İHA çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Batı medyasına değinen Kayatürk, “Baktığınızda bugün öyle bir batı medyası var ki bu batı medyası demokrasinin insan haklarının yanında gerekirken burada seçimle gelmiş Mursi’ye karşı darbe yapmış Sisi’yi desteklemiş. Türkiye’de yüzde 52 oy almış, belediye başkanı olmuş ve peşinde defalarca başbakan olmuş, buna Cumhurbaşkanı olarak halkın çoğunun oyunu almış Recep Tayyip Erdoğan’ı neredeyse yüz binlerce insanın katili olan Esad’dan daha fazla eleştiriliyor. Böyle bir yapı da vardır. Dünyanın karşısında ülke medyasının üzerine düşeni yapması lazımdı. Türkiye’de son dönemlerde söylenen bir şey var. Yerli ve milli. İnsanlar yerli ve milli bir basın istiyor. Yerli ve milli siyasetçiler Türkiye’de bütün içeride ve dışarıdaki muhalefete rağmen güç kaybetmiyor, tam tersine güç kazanıyor. İnsanlar İHA’nın ve İHA çizgisinde milli duruş sergileyen basının Türkiye’de neler yaptığını gördü. İnsanlar artık sadece bunu değil, batıyı da takip ediyor. Yani CNN Internatioanal’dan tutun BBC’ye kadar, Financial Times’a kadar. Avrupa ve Amerika’daki medyanın tamamına bakıyor. Yani orada BBC’de bir tartışma olur, o tartışmada deniyor ki “Aslında o gün darbecilerin en büyük hatası, en büyük yanlışı Erdoğan’ı öldürmemekti”. Yani bu skandal açıklama yapılıyor. Ve birileri kalkıp da bu insanların yüzüne tükürmek lazım demiyor. Böyle bir basın var. Bu basına karşı da tabi Türkiye’de doğruyu yazan doğrunun yanında yer alan bir basın lazım. Ben zaman zaman Pakistan’a, Afganistan’a, Bangladeş ve Türki Cumhuriyetlerine gidiyorum. Arap ülkeleri dahil bakıyorsun Türkiye ile ilgili bir yazı yazılmış. Yazıyı yazan insanı arıyorsun diyorsun bir dakika Türkiye’de senin yazdığın gibi değil. Kaynak, sen Türkiye’de bir araştırman mı oldu. Türkiye’deki gazetecilerden, gazetecilerden mi aldın. Bir bakıyorsun batıdaki basından almış. Batıdaki basının maalesef batıdaki siyasetçi gibi bir ikiyüzlülüğü var” şeklinde konuştu.

İki gün önce hukuk ve insan hakları komisyonun yaptığı bir toplantı için Fransa’ya gittiğini ifade eden Kayatürk, “Buradaki toplantıda şu an Halep’te bir katliam var ve şu anda devam ediyor onu 2 dakika konuşmadılar. Yani Türkiye’de darbe yapılacak. Türkiye’de bir tarafları bombalanmış FETÖ’nün veya PKK’nın Türkiye’de bunların yandaşlarının doğru yargılanıp yargılanmadığını tartışıyoruz. Tamam bununa da tartış. Yargı herkes için adil olmalıdır. Ama birde Halep’te katliam var. Senin gündeminde olmayabilir ama dilek ve temenniler diye bir şey var. Gündem dışından gelip gündemine alabileceğin konular var. Neden bir milletvekili, bir siyasetçi iki kelime buna değinmek istemiyor. Değinmek istedikleri şekilde davranıyorlar. O siyasete karşı işte Türkiye’deki siyasetin milli olması, yerli olması dik bir duruş sergilemiş olması onun paralelinde de böyle bir medya olması iyi olur. Allah razı olsun. Yani İHA’nın devamlı güzel taraflarını gördük. Türkiye basını ekseriyetle 15 Temmuz darbe girişimi karşısında iyi bir duruş sergiledi. Burada siz başta olmak üzere ben herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda ise “15 temmuz darbe girişinde çok önemli bir görev üstlendi. Bundan dolayı başta siz olmak üzere tüm İHA çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu ziyareti daha önce gerçekleştirecektik. Malum partimize yapılan saldırı sonrası ziyaretimiz biraz gecikmeli oldu. Bundan dolayı tekrardan İHA’ya ekibine tekrardan teşekkür ediyorum” dedi.

İHA Van Bölge Müdürü Şükrü Akyüz ise yapılan bu ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi.
Kaynak: İHA