Terör Saldırısında Yaralananların Yakınlarını Yalnız Bırakmadı

İstanbul'daki terör saldırısının ardından Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yatan yaralıların burada bekleyen yakınlarına vatandaşlar destek olmaya çalışıyor Saldırıda yaralananların ailelerini neredeyse hiç yalnız bırakmayan Halil Öz, burada bekleyen ailelere verdiği manevi desteğin yanı sıra hastane bahçesine kurulan çadırın temizliğinden çay ikramına, yemek servisinden vatandaşların getirdiği ikramlıkların dağıtılmasına kadar yapılması gereken işleri gönüllü yapıyor Adıyamanlı Halil Öz: 'Öğrencilerden yaşlı vatandaşlarımıza kadar herkes buraya geldi. Yaralı yakınlarını hiç yalnız bırakmadılar. Allah onlardan razı olsun. Biz büyük bir milletiz. Hepimiz bir dayanışma içerisindeyiz. Hainler, bunu bilip, bu milleti, devleti asla deviremeyeceklerini görsünler. İnşallah bu kardeşliğimiz hiç bozulmayacak.'

HATİCE ŞENSES - Beşiktaş'taki terör saldırısı ardından hastane bahçelerinde gece gündüz iyi haber bekleyen yaralı yakınları, yaşlısından gencine her kesimden vatandaşın desteğiyle bir an bile yalnız bırakılmıyor.

Saldırının olduğu sırada Taksim Meydanı'nda bulunan vatandaşlardan 28 yaşındaki Adıyamanlı Halil Öz, patlamanın ardından Maçka'ya gitti.

Burada yapabileceği bir şey olmadığı söylenen Öz, saldırının etkisiyle sinir krizi geçirdi, ardından sağlık ekiplerince Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Hastanedeki müdahalenin ardından taburcu edilen Öz, daha sonra zamanını, genellikle hastane bahçesinde kurulan çadırda iyi haber bekleyen yaralı yakınlarıyla geçirmeye başladı.

Saldırıda yaralananların ailelerini neredeyse 24 saat yalnız bırakmayan Öz, ailelere verdiği manevi desteğin yanı sıra, hastane bahçesine kurulan çadırın temizliğinden çay ikramına, yemek servisinden vatandaşların getirdiği ikramlıkların dağıtılmasına kadar çadırda yapılması gereken işleri gönüllü yapmasıyla herkesin takdirini kazanıyor.

Sabahın ilk ışıklarından gece yarısına kadar neredeyse tüm vaktini hastanede geçiren Öz, hem manevi desteğiyle hem de el becerisiyle kısa zamanda buradaki vatandaşların sevgisini kazandı.

AA muhabirine o gece yaşadıklarını anlatan Öz, garsonluk yaptığını ancak bir süredir çalışmadığını, saldırı olduğunda da Taksim Meydanı'nda bulunduğu söyledi.

Patlamayı duyduktan sonra çok büyük bir alev topu gördüğünü aktaran Öz, 'O korkuyu hiç kimsenin yaşamasını istemiyorum. Çok kısa bir süre geçtikten sonra ikinci patlama sesini duyduk. Patlamadan hemen sonra saldırının olduğu yere doğru yürümeye başladım. O anı hatırlamak bile istemiyorum.' diye konuştu.

Daha sonra sinir krizi geçirdiğini ve hastaneye kaldırıldığını anlatan Öz, şöyle devam etti:

'Hastanede bir polis ağabeye sarılıp ağlamışım. Sonrasını hatırlayamıyorum. Daha sonra olayın ardından bugüne kadar neredeyse tüm zamanımı hastanede geçirmeye başladım. Evime sadece birkaç saat uyumak için gidiyorum. Onun dışında burada yaralı yakınlarına, gelen ziyaretçilere ve vatandaşlara çay ikram ediyorum, yemek servisi yapıyorum. Buranın temizliğiyle, vatandaşlarımızın getirdiği ikramlıkların dağıtılmasıyla ilgileniyorum. Gönüllü olarak burada çalışıyorum. Bundan da gayet memnunum. Ben buradaki polis yakınlarının hepsini çok sevdim, onların da beni sevdiğini düşünüyorum. Herkese acil şifalar diliyorum. Allah'ım bir an önce herkese şifa versin.'

- 'Amaçlarına asla ulaşamayacaklar'

Halil Öz, Türkiye Cumhuriyetinin bir Kürt vatandaşı olduğunu ifade ederek, terör saldırılarını lanetlediklerini, teröristlerin asla amaçlarına ulaşamayacaklarını söyledi.

Terör saldırılarının da cezasının kesinlikle verileceğinden emin olduğunu dile getiren Öz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Bu da o hainlerin yanına kalmayacak. Allah belalarını versin. Bu çok hain bir saldırıydı. Sayın Cumhurbaşkanımın ellerinden öpüyorum. Cumhurbaşkanımız terörün bitmesi için, o hainlerin cezasını bulması için elinden geleni yapıyor. Burada şunu gördüm, ortaokulda okuyan öğrencilerden yaşlı vatandaşlarımıza kadar herkes buraya geldi. Yaralı yakınlarını hiç yalnız bırakmadılar. Allah onlardan razı olsun. Biz büyük bir milletiz. Hepimiz bir dayanışma içerisindeyiz. Hainler, bunu bilip, bu milleti, devleti asla deviremeyeceklerini görsünler. İnşallah bu kardeşliğimiz hiç bozulmayacak, zaten bunu başaramayacaklar, yapamayacaklar. Amaçlarına ulaşamacaklar. Bunlar dağda pislik içinde yaşama devam edecekler.'
Kaynak: AA