Cemil Alevli Kolejinden İnsan Hakları Ve Demokrasi Dersi

İnsan Hakları ve Demokrasi Farkındalık Haftası etkinlikleri kapsamında GKV Cemil Alevli Koleji öğrencileri tarafından düzenlenen programla İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin Birleşmiş Milletler de kabul edilişinin 68. yılını kutladı.

Cemil Alevli Kolejinden İnsan Hakları Ve Demokrasi Dersi
Gaziantep Kolej Vakfı Cemil Alevli Koleji öğrencileri tarafından organize edilen İnsan Hakları ve Demokrasi Farkındalık Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. GKV Özel Liselerinde düzenlenen kutlama etkinliklerine Gaziantep Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Doç. Dr. Nuri Gültekin GAÜN Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Lider Bal, Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş, Liseler Müdürü İsmet Tiryaki GKV Yabancı Diller Genel Direktörü Cristina Mirela Gültekin ile çok sayıda davetli, öğretmen ve öğrenci katıldı.

İnsan haklarının evrensel bir yapıda değerlendirilmesi ve ülkelerin bu hakları koruması gerektiğini ifade eden GKV Özel Liseleri Müdürü İsmet Tiryaki etkinlikleri değerlendirerek “ İnsan Hakları ve Demokrasi Farkındalık Haftası etkinlikleri kapsamında GKV Cemil Alevli Koleji öğrencileri tarafından düzenlenen programla İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin Birleşmiş Milletler de kabul edilişinin 68. yılını kutladı. Cemil Alevli Korteji 10 IB sınıfı öğrencilerinin İngilizce ve Türkçe olarak hazırladığı programda ’’Başkalarının Haklarına Sahip Çık’’ ‘Stant Up For Someone’s Rights’’ teması vurgulanırken İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin her maddesinin ele alındığı İngilizce ve Türkçe sunum da İnsan Haklarının evrenselliğine ve önemine değinildi. Çekimleri okulumuz bünyesinde öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirilen ‘’Haklarımızı Ne Kadar Biliyoruz?’’ konulu röportajın gösterilmesinin ardından, mülteci haklarının vurgulandığı kısa film ve Uluslararası Bakolorya programı 11. sınıf Layla Krayem adlı Suriyeli öğrencimizin yaptığı duygusal konuşma büyük ilgi topladı. Programa konuk konuşmacı olarak Gaziantep Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Doç. Dr. Nuri Gültekin ve Hukuk Fak. Doç. Dr. Lider Bal,’’ İnsan Hakları ve Hukuk sistemi, Mülteci Hakları ve Günümüz Toplumunda Mülteci Olmak’’ konulu interaktif sunumları ile katıldılar. İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası kutlama programı 10. Sınıf öğrencilerimizin hazırladığı muhteşem canlı müzik konseri ile son buldu. Etkinlikler kapsamında geçtiğimiz günlerde de açılan fotoğraf sergisi büyük ilgi görüyor. Etkinliklerde görev alan öğrencilerimizi, öğretmen ve idarecilerimizi kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA