Ankara Marka Festivali'nin 'Boyacı Tombik' Filmi Büyük İlgi Topladı

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) Ankara Marka Festivali’nin (AMF) ayakkabı boyacısı bir çocuğun hikayesinin anlatıldığı “Boyacı Tombik” filmi büyük ilgi topladı.

Ankara Marka Festivali'nin 'Boyacı Tombik' Filmi Büyük İlgi Topladı
ATO’nun Çalık Holding sponsorluğunda düzenlediği ikinci Ankara Marka Festivali’nin en akılda kalanlarından biri, Kuğulu Park’ta ayakkabı boyacılığı yapan ve hayallerinin peşinden giderek boya fabrikası sahibi olan bir çocuğun hikayesinin konu edildiği film oldu. 11 yaşındaki Halil Efe Alpay’ın “Boyacı Tombik” olarak rol aldığı filmde, ayakkabı boyacılığı yaparken, ayakkabısını boyatırken şarjı bitenler için boya sandığında powerbank bulundurarak, müşterilerine beklerken okuması için gazete vererek ve trafik gürültüsünden rahatsız olanlar için müzik çalar kulaklık sunarak, diğer boyacılardan farklı olduğunu ortaya koyuyor. Marka olma yolculuğunda farklı ve öncü olmanın, istemek ve düşlemenin ve reklam yapmanın önemine vurgu yapılan filmin sonunda, hayallerinin peşinden giden “Boyacı Tombik”, “Tombik Ayakkabı Boya Sanayi” sahibi bir işadamı olarak izleyicilerin karşısına çıkıyor. Reklamda “Boyacı Tombik” olarak rol alan Halil Efe Alpay, Deniz Yıldızı adlı dizideki ve aile içi şiddeti konu alan kamu spotlarındaki rolleriyle de tanınıyor. Derslerinde de başarılı olan Halil Efe Alpay, Ankara Turhan Dökmeci İlkokulu’nda okuyor. Festivali izlemeye annesiyle birlikte gelen Alpay, reklam filmindeki başarılı oyunculuğuyla izleyicilerin ilgi odağı oldu.

Kuğulu Park’ta çekildi

Boyacı Tombik’in büyümüş halini benzerliği nedeniyle role seçilen Engin Gülsoy canlandırdı. Çekim mekanı olarak Ankara’nın simge yeri Kuğulu Park seçilirken, film çekimi için 20 kişilik çekim ekibi ve 10 kişilik kast ekibinin titizlikle çalıştığı, müziğini Hande Ünsal’ın besteleyip seslendirdiği filmin yönetmenliğini Batur Özdemir yapımını Tif Yapım gerçekleştirdiği kaydedildi.
Kaynak: İHA