Ağrı'da Sıfırın Altında 20 Derecede Kayak Keyfi

Küpkıran Kayak Merkezi, dondurucu soğuğa rağmen kayakseverleri ağırladı.

Ağrı'da etkili olan karın ardından, Küpkıran Kayak Merkezi'nde hava sıcaklığı sıfırın altında 20 derece olmasına rağmen yoğunluk yaşanıyor.

Kar kalınlığının 80 santimetreye ulaştığı kayak merkezinde, merkez ve ilçelerden gelen kayak tutkunları, kayak, snowboard ve kızak yaptı.

Küpkıran Kayak Merkezi tesisi işletmecisi Ali Yılmaz, sıfırın altında 20 derecelik soğuk havaya rağmen vatandaşların kayak merkezine gelerek, kış mevsiminin ve kayak yapmanın keyfini yaşadığını söyledi.

Ağrı'da Sibirya soğuklarının yaşandığına dikkati çeken Yılmaz, 'Bölgemizde kış şartları çok sert geçiyor. Ağrı'da 'Sibirya soğukları' dediğimiz soğuk hava etkili olmaya başladı. Kayak tesisimize Ağrı'daki her kesimden vatandaşların gelmesi sevindirici bir şey.' dedi.

Soğuk havaya rağmen yoğunluk yaşandığını anlatan Ali Yılmaz, şöyle devam etti:

'Kayak sporu karın çok olduğu bölgelerde yapıldığından, Ağrı bu konuda avantajlı bir durumda. Şu anda kar kalınlığı 80 santimetreye ulaştı. Hafta içinde okulların tatil edilmesi ve ardından hafta sonu tatili nedeniyle kayak merkezinde yoğunluk yaşanıyor. Biz de bu yoğunluktan dolayı mutluyuz. Kar yağışından dolayı yollar kapalıydı, İl Özel İdaresi tarafından kayak merkezimizin yolu açıldı ve vatandaşlar rahatça kayak kaymaya geldi.'

Vatandaşlardan Şahin Tahtalı da hafta sonu tatili nedeniyle soğuk havaya rağmen çocuklarıyla kayak merkezine geldiklerini söyledi.

Son yılların en soğuk kış mevsiminin yaşandığını ifade eden Tahtalı, 'Hava şu anda sıfırın altında 25-30 dereceye yakın durumda. Soğuk havaya rağmen çocuklar kayak tesisine gelmek istedi. Her ne kadar hava soğuk olsa da çocuklar kışın ve tatilin tadını çıkarıyor.' dedi.

Fuat Ünsal ise çocukları ile hafta sonunu kayak yaparak değerlendirmek istediklerini söyleyerek, 'Soğuk havaya rağmen çocuklar evde oturmak istemedi. Çocuklarla birlikte bir etkinlik yapmak için soğuk havaya aldırış etmeden kayak kaymaya geldik.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA