Sözlü Açıklaması 'Türk'ün Tarihine Baksalar, Amaçlarına Asla Ulaşamayacaklarını Görürler'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bugün sabah saaterinde Kayseri Komando Tugay Komutanlığı’ndan çarşı iznine çıkan er ve erbaşları taşıyan özel halk otobüsüne yönelik bombalı araç saldırısında şehit olan askerler için Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diledi.

Türkiye’de kaos ve terör ortamı yaratarak, ülkeyi bölmeye, terör örgütleriyle mücadelede yılgınlığa sürüklemeye çalışanların amaçlarına ulaşamayacaklarını bilmesi gerektiğini belirten Başkan Hüseyin Sözlü, “Bu hainlerin amaçlarına ulaşmasının önünde Türk Milleti’nin azim ve mücadele kararlılığı vardır. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece, Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşama ülküsünün önünde kimse duramaz. Türk Milleti’nin bağrından çıkan polise, askere yönelik kalleşce pusularla güvenlik güçlerimizi, şanlı ordumuzu yılgınlığa sürükleyeceğini zannedenler, büyük yanılgı içinde olduklarını anlamak için Türk’ün tarihine şöyle bir baksınlar. Türk Milleti’ni, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği doğrultuda ilerlemekten hiç bir güç vazgeçiremez” diye konuştu.

Başkan Hüseyin Sözlü, sözlerini şöyle tamamladı:

“Menfur saldırıda şehit olan askerlerimize bir kez daha Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımızın da bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını niyaz ediyorum. Hain saldırıyı düzenleyenleri lanetliyorum. Türk Milleti’nin başı sağolsun.”
Kaynak: İHA