Kütahya'da 'Teröre Lanet' Yürüyüşü

Terör saldırıları, Kütahya'da düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Kütahya'da düzenlenen yürüyüşle, İstanbul Beşiktaş ve Kayseri'deki terör saldırıları protesto edildi.

Ertuğrul Gazi Kültür Dernekleri Federasyonu öncülüğünde Dönenler Meydanı'nda bir araya gelen dernek üyeleri ve vatandaşlar, Türk bayrakları ile 'Vatan sana canım feda', 'Hepimiz polisiz, hepimiz askeriz', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' ve 'Polise ve askere uzanan eller kırılsın' sloganlarıyla Zafer Meydanı'na yürüdü.

Grup adına açıklama yapan Ertuğrul Gazi Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Nihat Kula, Türkiye üzerinde oynanan her türlü oyunu bozacak güce ve inanca sahip olduklarını söyledi.

Kütahya'da terör saldırılarını şiddetle kınadıklarını dile getiren Kula, şöyle konuştu:

'Emniyet teşkilatımızın ve kınalı kuzular olan askerlerimizin yanında yer aldığımızı bugün buradan haykırıyoruz. Müslüman Türk milleti yaşadığı süre içerisinde her türlü oyunu bozacaktır. Buna inancımız tamdır. Yarın da ülkemizin bölünmeyeceğini dosta düşmana haykırmak üzere yeniden meydanlarda olacağız. Bu vatan bizim, bu vatanı hiç kimsenin ve hiçbir gücün bölmeye, parçalamaya gücü yetmeyecektir. Artık yeter, millet olarak bıçak kemiğimize dayandı. Daha fazla şehit cenazesi kaldırmak istemiyoruz.'

Grup, İstiklal Marşı'nı okumasının ardından dağıldı.

Kaynak: AA