Kütahya'da 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı

Kütahya Belediye Başkanı Saraçoğlu:'Kütahya Belediyesi olarak bu tür program ve etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz. 15 Temmuz'u unutmayacak ve unutturmayacağız'

Kütahya Belediyesi tarafından 'Darbe üstüne darbe' sloganı ile 15 Temmuz şehitlerini anma programı düzenlendi.

Dumlupınar Spor Salonu'ndaki program, Kütahya Müftülüğüne bağlı imam hatiplerin Kur'an-ı Kerim tilaveti ve sela okumaları ile başladı.

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geçmişte birçok kez darbelere maruz bırakıldığını hatırlattı.

1980 darbesini yapanların, darbeyi alkışlatarak bunu gerçekleştirdiklerini ifade eden Saraçoğlu, şöyle konuştu:

'Yapılan darbenin ardından baktık ki durum hiç de darbecilerin gösterdiği şekilde değilmiş. Tabir yerindeyse o zamanlar milletin başında boza pişirmişler. Bunu sonradan fark ettik. 28 Şubat darbesi yüreğimizde, her zerremizde hissettiğimiz bu darbede de çok fazla karşı koyamadık. Ama 15 Temmuz'da, o yaşantılarından dolayı eleştirdiğimiz ve 'bu gençlerimizi nasıl yetiştirebiliriz, vatan millet sevgisini onlara nasıl verebiliriz' diye üzerlerine konuştuğumuz gençlerimiz, bizi öyle bir yanıltıp mahcup ettiler.'

Kamil Saraçoğlu, gençlerin darbeye karşı dik durduklarını dile getirerek, 'O gece biz evlerimizde düşünürken, bir de baktık ki o gençlerimiz o meydanlara çıkarak ve yüreğini, canını ortaya koyarak tankların, tüfeklerin önüne geçtiler. O gençlerimiz darbeye karşı nasıl dik durulabileceğini adeta bize gösterdiler. Onlar her şeyin en iyisine, hizmetlerin en iyilerine layıklar. Gençlerimiz bizi bu anlamda mahcup ettiler. Onlara teşekkür ediyorum. Kütahya Belediyesi olarak bu tür program ve etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz. 15 Temmuz'u unutmayacak ve unutturmayacağız.' dedi.

Televizyon programı sunucusu Bekir Develi ve gazeteci Erem Şentürk de 15 Temmuz darbe girişimi konusunda söyleşide bulundu.

Programda ayrıca, 15 Temmuz kahramanlarından emekli Albay Mustafa Hacımustafaoğulları, Orçun Şekercioğlu ve Safiye Bayat da hain darbe girişimi gecesine dair anılarını paylaşırken, 15 Temmuz için marş besteleyen Emre Ermiş ve Saleh Sabr da marş ve ezgi dinletisi sundu.

Katılımcılara çeşitli hediyelerin takdim edildiği programa, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkan Yardımcıları Ali İhsan Ertaş, Murat Arık ve Fatih Kölgeli, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA