DSP Genel Başkanı Aksakal Açıklaması

'Buradan ben de seferberlik ilan ediyorum. Tüm partililerimize, tüm Atatürkçülere, tüm yurtseverlere. Devletin ve milletin makus talihini yenebilmesi için yeniden vaziyet almalıyız, daha sıkı çalışmalıyız'

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, 'Buradan ben de seferberlik ilan ediyorum. Tüm partililerimize, tüm Atatürkçülere, tüm yurtseverlere. Devletin ve milletin makus talihini yenebilmesi için yeniden vaziyet almalıyız, daha sıkı çalışmalıyız.' dedi.

DSP Genel Başkanı Aksakal ve parti meclisi üyeleri Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir'de Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulunan heyet, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

Aksakal, burada Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

'Kurduğun Cumhuriyetin ilelebet yaşaması ve gelişmesi için çaba sarf ediyoruz. Ancak 14 yıldan bu yana yaşanan her gün, bir önceki günü aratır oldu. Yurtta barış, dünyada barış temelinde kurguladığın politikalar yerine, neredeyse tüm dünya ile kavgalı bir devlet haline getirildik. Halk, açlık, yoksulluk içinde kıvranırken, iktidar sahipleri kendi dertlerine düşmüşler. Milletin meclisleri gerçek iradeyi temsil edemez olmuştur. Demokratik Sol Parti'liler olarak kurucumuz Bülent Ecevit'ten aldığımız öğretiyle senin ışığında ve izinde yürümeye devam edeceğiz.'

- 'Türk milletinin başı sağ olsun'

Anıtkabir ziyaretinin ardından, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Aksakal, Kayseri'deki terör saldırısına ilişkin, 'Umarız daha fazla şehit olmaz, bütün dileğimiz bu. Ama bu işlerin önüne geçilmesi gerektiğini buradan tekrar ifade etmek istiyorum. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Türk milletinin başı sağ olsun.' diye konuştu.

DSP'yi yok saymak isteyen kesimler ile tamamen yok etmek isteyen sisteme karşı direnişlerinin her geçen daha da güçlenerek sürdüğünü belirten Aksakal, 'Uzun zamandır ilk kez örgütlerimiz, tamamen ve kendi yarattıkları olanaklarla bu tip bir etkinliğe katılıyorlar.' dedi.

Aksakal, 'Bazı partiler devletten aldıkları bütçelerle siyaset yaparken, demokratik solcular kendi kısıtlı olanaklarıyla umutlarını harman edip ülkenin kötü kaderini değiştirmek, toplumun insanca yaşam koşullarını yaratmak uğrunda bir gayret göstermektedir. Geldiğimiz noktada parlamento muhalefeti, iktidarın dümen suyuna girmiştir.' değerlendirmesinde bulundu.

Ekonominin yerlerde süründüğünü, her gün şehit haberi alındığını, insanların sokakta gezemez hale geldiğini ifade eden Aksakal, Türkiye'nin büyük bir badire içerisinde olduğunu öne sürdü.

Aksakal, 'Buradan ben de seferberlik ilan ediyorum. Tüm partililerimize, tüm Atatürkçülere, tüm yurtseverlere. Devletin ve milletin makus talihini yenebilmesi için yeniden vaziyet almalıyız, daha sıkı çalışmalıyız. Atatürk'ün bize emaneti Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatmak, Bülent Ecevit'in bize mirası olan Demokratik Sol Parti'yi yeniden iktidara taşımalıyız.' diye konuştu.
Kaynak: AA