Büyükşehir Belediye Meclisi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, yılın son oturumunda kentsel dönüşümden terörle mücadeleye, spordan tarımsal desteklere kadar bir dizi karar aldı.

Büyükşehir Belediye Meclisi 2. Başkan Vekili Nail Çimen başkanlığında gerçekleşen toplantıda ilk olarak, Yeni Güneypark Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi (KDGP) alanında hak sahibi olanların, haklarını tek seferde devredebilmelerini öngören Başkanlık yazısı ele alındı.

Gelecek yılın Ağustos ayına kadar konut teslimlerinin tamamlanması ve tapu işlemlerinin de 2017 yılı sonuna kadar bitirilmesinin amaçlandığı da kaydedilen Başkanlık yazısı, oy birliği ile kabul edildi.

Büyükşehir’den güvenlik hizmetlerine büyük destek

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından muhtemel terör, kaçakçılık, uyuşturucu ve asayiş olayları ile etkin bir şekilde mücadele edilmesi, halkın yoğun bulunduğu park ve bahçelerde mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi amacıyla Ankara Valiliği tarafından Büyükşehir Belediyesi’nden temin edilmesi istenen talepleri de “oy birliği” ile kabul etti.

Buna göre, Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü’nün ihtiyacı olan 70 adet aracı temin edecek, tüm kent içinde huzur ve güven ortamın devam ettirilmesi amacıyla yapılacak harcamalar için de 1 milyon TL’yi Ankara Valiliği’nin bütçesine aktaracak.

Konuya ilişkin Başkanlık Yazısı’nda Valilik tarafından talep edilebilecek ek aktarmalar konusunda 10 milyon TL kadar bütçe artırılması konusunda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği’ne yetki verilmesi hususu da yer alıyor.

Çiftçilere arazi desteği

Meclise sunulan bir diğer Başkanlık Yazısı’nda ise kırsal ilçelerde çiftçilerin desteklenmesi amacıyla yapılan çalışmalarda kullanılmak üzere Hazine arazilerine ihtiyaç duyulduğu belirtilerek, çeşitli ilçelerde bulunan ve ada/parsel numaraları belirtilen arazilerin bedeli karşılığında trampa veya satın alınması için Belediye Encümeni’nin yetkili kılınması istendi. Başkanlık talebi, “oy birliği” ile kabul edildi.

Komisyon raporları görüşüldü

Meclis’te komisyon raporları da görüşülerek karara bağladı. Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde kabul edilen komisyon raporlarından bazıları şunlar:

Anadolu Kadın kültürü, kadın tarihi, kadının sosyal yaşamdaki yeri, örnek hikayeleri, rol model kadınların yaşamlarında ortaya koydukları farkındalıkların sergileneceği, “Ankara Anadolu Kadın Müzesi”nin Büyükşehir Belediyesi’nce belirlenecek tarihi bir mekanda bütçe imkanları doğrultusunda kurulması yönündeki Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu raporu kabul edildi.

15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan kahraman vatandaşların isimlerinin, Büyükşehir Belediyesi’nce yapılacak olan “Şehitler Anıtı”nda yaşatılması yönündeki komisyon raporu “oy birliği” ile benimsendi.

Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde şehit olan vatandaşların birinci derece yakınlarından mağdur durumda olan kişi ve ailelere beş yılı geçmemek üzere ücretsiz olarak Büyükşehir Belediyesi lojmanları ve taşınmazlarından yararlanmalarını içeren Hukuk ve Tarifeler Komisyonu raporu da “oy birliği” ile kabul edildi.

Şehir içinde beton taşıyan mikser kamyonlarının yollarda bozulmalara sebebiyet verdikleri, mikserlerden dökülen betonların asfaltta kalıcı tümseklere ve bozulmalara neden olduğu belirtilerek, mikser kamyonlara taşıma sırasında betonun dışarı akmaması için beton boşaltma ağzına kapak yapma zorunluluğu getirildi.

Kent Estetiği Komisyonu raporu, “oy birliği” ile benimsendi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ayrıca gençliği spora ve spor faaliyetlerine teşvik etmek amacıyla amatör spor kulübü olarak faaliyet gösteren ve bugüne kadar da bir çok gence spor yapma imkanı veren Adliye Spor Kulübü’ne ekonomik anlamda yardım yapılmasını öngören Başkanlık Yazısı ile Büyükşehir Belediye Meclisi Aile Komisyonu’nun Gençlik Parkı’nın çeşitli noktalarına evlenecek çiftlerin fotoğraf çektirebilmeleri için aksesuarlar konulması için gerekli çalışmaların yapılması görüşünü içeren raporu “oy birliği” ile kabul edildi.
Kaynak: İHA