Başkan Atabay, Didim'deki Çalışmaları Anlattı

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, haftalık basın toplantısında fuarlar ve belediyenin çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Başkan Atabay, Didim'deki Çalışmaları Anlattı
Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay basın mensuplarına gündeme dair açıklamalarda bulundu. İzmir’de katıldıkları Travel Turkey turizm fuarının sönük geçtiğini kaydeden Başkan Atabay ülkede bir olağan üstü durumun olduğunu ve bu yılki satışların geçen yıla oranla yüzde 52 oranla azaldığını söyledi.



Emıtt Fuarın da katılacaklarını kaydeden Başkan Atabay bu tür fuarların bir nebze de olsa turizme katkı sağladığını söyledi.

Didim’in 22 bin yatak kapasitesi olduğunu bunların 12 binin tur operatörlerinin dışında olduğunu söyleyen Atabay “Bu 12 bin yatak küçük otelleri kapsıyor. Onları dolduramazsak küçük esnafa faydamız olmaz. Bu sistem içerisinde de ilçede küçük otelleri yıkılıp yerlerine konutlar yapılıyor. Küçük otellerin sistemi ve kalitesi farklı” dedi.



Didim’de Nisan ayında Vegan ve Vejeteryan Festivali yapacaklarını belirten Atabay “8-9 Nisan’da bunu yapacağız. İlçede insanlar bunu fark etmedi ama Avrupa’da Vegan dostu kent olarak Didim biliniyor. Vegan dostu kent olarak anılacağız. Etkileri süreç içinde farklı olacak.”dedi.

Kadın atölye uygulama merkezi ile Kreşin çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Atabay yarı yıl tatili sonrasına çalışmaların tamamlanacağını söyledi.



Didyma markası ile Medusa başının patentini aldıklarını kaydeden Başkan Atabay bu markaları daha sonra kullanacaklarını söyledi.

Başkan Atabay makine ve ekipmanın güçlendirilmesi için İller Bankası kredisiyle 752 bin TL’ye greyder aldıklarını ve aracın geldiğini belirterek “Bunların dışında Yükleyici loder, Akskavatör ile 2 adet forklift alındı; onlarda yakın zamanda gelecek.”dedi.

Kaynak: İHA