UTSO'da, Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri Gerçekleşti

Ekonomi Bakanlığı uzmanları ve Eximbank yetkililerinin katıldığı Dış Ticaret Bilgilendirme Seminer Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

UTSO'da, Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri Gerçekleşti
Sağlık, bilişim, eğitim, film, yönetim danışmanlığı ve gayrimenkul sektörlerinde; ihracat, pazarlama ve markalaşma alanlarında sağlanan devlet desteklerinin anlatıldığı toplantıya Ekonomi Bakanlığı’ndan Şube Müdürü Mehmet Tayfun Gülle, Uzm. Hatice Şafak Bozkır ve Uzm. Yrd. Yunus Açıkbaş; Resmi İhracat Destek Kurumu olan Türk Exımbank’tan Pazarlama Yön. İlker Özcan ve Uzm. Nilay Sayar katıldı.

Özcan ve Sayar, Türk Exımbank’ın ihracatta sağladığı desteklerden bahsetti.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir yaptığı açıklamada ihracata yönelik; AR-GE, eğitim, fuar katılım, markalaşma, pazar araştırması ve tanıtım alanlarında devlet desteği uygulamalarıyla, ürün ihracatının kolaylaştırılmasının hedeflendiğini, desteklerin sonucunda ise firmaların ticaret hacminin genişleyerek ülke ekonomisine de büyük katkı sağlayacağını tahmin ettiğini ifade etti.

Kandemir, oda olarak üyelerinin kurumsal gelişimini önemsediklerini bu sebeple ihracatta olduğu gibi üyelerini yakından ilgilendiren diğer konularla da ilgili bilgilendirme toplantısı yapmaya devam edeceklerini açıkladı.

Kaynak: İHA