'Türkiye Şehitlerini Anıyor' Etkinliği

Genelkurmay Başkanlığınca düzenlenen 'Türkiye Şehitlerini Anıyor' etkinliğinde, Kore Savaşı şehidi Piyade Er Halil İbrahim Serttaş ve Birinci Dünya Savaşı şehidi Piyade Er Mevlüt, anıldı İstanbul Emniyet Müdürlüğünden 15 polis de törene katılarak, 10 Aralık'ta İstanbul Beşiktaş'ta gerçekleştirilen bombalı terör saldırılarında şehit düşen mesai arkadaşlarının yaşam hikayelerini dinledi.

Genelkurmay Başkanlığınca düzenlenen 'Türkiye Şehitlerini Anıyor' etkinliğinde, Kore Savaşı şehidi Piyade Er Halil İbrahim Serttaş ve Birinci Dünya Savaşı şehidi Piyade Er Yusuf oğlu Mevlüt, anıldı.

Albay Erhan Altunok'un sunumuyla 14 Aralık'ta gerçekleştirilen törende, şehit yakınları ve gaziler de hazır bulundu.

Törene ayrıca, 10 Aralık'ta İstanbul Beşiktaş'ta gerçekleştirilen bombalı terör saldırılarında şehit düşen mesai arkadaşlarının yaşam hikayelerini dinlemek üzere, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden 15 polis de katıldı.

Altunok, 10 Aralık'ta İstanbul Beşiktaş'ta gerçekleştirilen bombalı terör saldırılarında şehit düşen polis ve vatandaşlardan bazılarının hayat hikayelerini anlattı.

Şehitlerin geride kalan yakınlarının hissettikleri acılara değinen Altunok, 'Hangi birini sayayım? Tükenmiyor ki kahramanlar. Ve geride kalanlar, gözlerini bile kırpmadan düşenlerin yerini alacaklar. Dillerinde sadece iki kelime olacak, 'Vatan sağ olsun'. Bu vatan, her zaman, her koşulda, daima sağ olacak.' dedi.

Şehitlerin hikayelerinin anlatıldığı sırada törene katılan bazı polisler gözyaşlarına hakim olamadı.

Törenin ikinci bölümünde, Kore Savaşı şehidi Piyade Er Halil İbrahim Serttaş ve Birinci Dünya Savaşı şehidi Piyade Er Yusuf oğlu Mevlüt'ün öz geçmişleri okundu.

Polis memuru Fadime Güleç, çok fazla şehit verildiğini ve acılarının taze olduğunu belirterek, şehit ailelerine sabır diledi.

Polis memuru Ali Yücel şehit ailelerinin unutulmaması gerektiğini vurgulayarak, ülkenin bölünmez bütünlüğü için kan döken şehitleri törenle andıklarını bildirdi.

Polis memuru Ertuğrul Akgül de töreni düzenleyen Türk Silahlı Kuvvetlerine ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.
Kaynak: AA