TBMM Başkanı Kahraman Açıklaması 'Dünyanın Gözü Önünde Halep Diye Bir Şehir Ortadan Kaldırılıyor'

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, “Dünyanın gözü önünde Halep diye bir şehir ortadan kaldırılıyor. Birleşmiş Milletlerin iki üyesi ateşkesi veto ettiler” dedi.

TBMM Başkanı Kahraman başkanlığında TBMM Genel Kurulunda bütçe görüşmeleri devam ediyor. Kahraman, İstanbul’da yaşanan menfur saldırıya değinerek, “25 ilimizde cenaze töreni yapıldı. Bütün Türkiye kanadı, bağrı yandı, ateş düştü. Bunu şiddetle kınadık. Üç partinin ortak deklarasyonu oldu, bir parti kendi deklarasyonunu yayınladı. Teröre karşı tek yürek ve ses olarak güzel bir imtihan verildi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Bey, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdarolğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir araya geldiler. Millet olarak herhangi bir parti farkı gözetmeksizin milli menfaatte, bütünlükte devleti yüceltmekte ve daha ötelere yürüyeceğimize dair fevkalade beyanda bulundular” ifadelerini kullandı.

Kahraman, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin olarak tek ses olduklarını belirterek, “Milletimizi, devletimizi, bayrağımızı, vatanımızı severiz. Hiç kimsenin diğerinden daha fazla sevdiği gibi bir iddiası olamaz. Bu bayraktaki kırmızı kan dedelerimizin, şehitlerimizin aktığı kan. Ne ona dokundururuz ne devletimize, milletimize, bütünlüğümüze katiye dokundurtmayız, dokundurtmayacağız. Şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Onların şahsında bütün şehitlerimizi anıyoruz” şeklinde konuştu.

Şehitliğin en üst rütbe olduğunu vurgulayan Kahraman, “Hepsinden Allah razı olsun. Hepsine gani gani rahmet eylesin. Ailelerine, milletimize sabır versin, yaralılara acil şifalar diliyoruz” diye konuştu.

“Yarın Şehitler Tepesi’ni Meclis adına Meclis Başkanlık Divanı üyeleri olarak ziyaret edeceğiz. Oradan vilayete, Çevik Kuvvete, hastaneye geçeceğiz ” diyen Kahraman, Halep’teki insanlık dramı ile ilgili ise şunları söyledi:

“Dünyanın gözü önünde Halep diye bir şehir ortadan kaldırılıyor. Birleşmiş Milletlerin iki üyesi ateşkesi veto ettiler. Büyük bir trajedi ile karşı karşıyayız. Tarihte ender görünen bir dram. Halep burada, arşın burada deniyordu. Arşın burada ama Halep burada değil. Bu çok hazin. Bir büyük oyun Türkiye’yi de saracaktı. Meclisi, milletiyle, basınıyla, bütün partileriyle bir tavır ortaya kondu. 16 saat gibi bir kısa sürede Türkiye normale döndü. Cumhurbaşkanımızın milli seferberlik ilanı var. Teröre karşı daha önceden devam eden bir tek yürekliliğimiz var. Elbette ki bu devam edecek. Terörün her türlüsüne karşıyız.”

Kahraman, son oturumda parti gruplarına 60’ar dakika, kişisel konuşmalarda ise onar dakika süre verildiğini hatırlatarak, konuşma yapacak milletvekillerinin isimlerini açıkladı.

Kaynak: İHA