Sırbistan'da Suriye'ye Destek Mitingi Düzenlendi

Novi Pazar şehrinde, 'Soykırımlara, masum insanların öldürülmesine, Suriye ve Halep'te yaşananlara karşıyız' sloganıyla düzenlenen mitinge yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Sırbistan'ın güneyinde Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesinde bulunan Novi Pazar şehrinde, Suriye ve Halep'e destek mitingi düzenlendi.

Şehir merkezindeki İsa Beg Isakovic Meydanı'nda toplanan yaklaşık 2 bin kişi, Suriye'de yaşanan savaşın durdurulması çağrısında bulundu.

Müslüman cemaatleri bir araya toplayan sivil toplum kuruluşlarının çağrısı üzerine toplanan ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu grup, 'Soykırımlara, masum insanların öldürülmesine, Suriye ve Halep'te yaşananlara karşıyız' mesajı verdi.

'Masum Suriye'nin öldürülmesine son', 'Halep'i koruyun, insanlığı koruyun', 'Suriye'ye özgürlük', 'Barış istiyoruz? Ne zaman mı? Şimdi' ve 'Halep' yazılı dövizler açan grup, Suriye'de yaşanan savaşa dikkati çekti.

Sırbistan İslam Birliği İmamı Irfan Malic, alanda yaptığı konuşmada, mitingin dünyada barış ve istikrarın sağlanması amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Suriye ve Halep'te yaşananların suç ve soykırım olduğunu belirten Malic, 'Burada bulunma sebebimiz yaşananları kınamak ve bu durumun sonlandırılmasını istemektir. İslam alemi tek vücuttur, öyle ki vücudun bir bölümü kanadığında, Sancak'ta yaşayan bizler de bunun acısını duyabiliyoruz. Suriye'deki kardeşlerimizin başına gelenler yüreğimizi parçalıyor.' şeklinde konuştu.

Allah'ın dünyada barışı sağlama görevini Müslümanlara verdiğini ve terörün İslam'da yeri olmadığı dile getiren Malic, zulüm görmüş Halep halkının koruma altına alınma konusunda uluslararası topluma çağrıda bulundu.

Malic, İslam'ın din ve ırk ayrımı yapmaksızın herkese karşı adil ve hoşgörülü olmayı öngördüğünü ifade ederek, İslam aleminde 'gücü' temsil ettiğini düşünenlerin ümmetin korunması adına daha anlamlı adımlar atması gerektiğini vurguladı.

Boşnak, Türk ve Filistin bayrakları taşıyan grup, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar için dua etti.

Kaynak: AA