PEPEE'nin Fikir Annesi Ayşe Şule Bilgiç Öğrencilerle Buluştu

Adıyaman Üniversitesi Proje Üretim, Yönetim ve Koordinasyon Merkezi (ADYÜPROJEM), Teknoloji Transfer Ofisi (ADYÜTTO) ve Genç Kariyerler Topluluğu tarafından düzenlenen “Adıyaman Üniversitesi Kariyer Günleri 1” kapsamında PEPEE’nin Fikir Annesi Ayşe Şule Bilgiç öğrencilerle buluştu.

PEPEE'nin Fikir Annesi Ayşe Şule Bilgiç Öğrencilerle Buluştu
Vehbi Koç Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşiye Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Seyit Temir, Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. Ali Aydın, Gölbaşı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nazif Çetin, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Gani Bereket, akademik ve idari çalışanlar, Adıyamanlılar ve öğrenciler katıldı.

Bilgiç, konuşmasına çocukluk hayatından başlayarak eğitim hayatına, motosiklet tutkusuna, PEPEE fikrinin ortaya çıkışına ve televizyonda yayınlanma serüvenine kadar birçok konuya değindi.

Bütün çocukluğunun en güzel anılarını Besni’de biriktirdiğini söyleyen Bilgiç 15 yaşına kadar en güzel anılarını Besni’de geçirdiğini ve insanların Doğu ve Güney Doğu Anadolu’ya dudak bükerek geçirdiği bir zamanda bile kendisini köylü kızı olarak tanıttığını söyledi.

Köylünün milletin efendisi olan köylü olduğunu anlayan Bilgiç, üniversite kazanma serüveninden bahsederek ülkesine faydalı olmak için sevdiği işi yapması gerektiğini belirtti.

Bilgiç, “Üniversite sınavında Marmara iletişimi kazandım. Orada anladım ki ben hangi şekle bürünmek istiyorsam üniversite o ortamı bana veriyor. Çalışmaya başladım. İletişim birçok alandan oluşuyor.

Bu ülkenin vatandaşı olarak, bir anne adayı olarak, bir iletişimci olarak çizgi film yapılmamasına, bu duruma çok gocundum. Dedim ki nasıl yapılmamış, ben bunu bir araştırayım. Bir araştırdım bir iş olarak çizgi filmin yapılmaması için gereken her şey var. Çizgi film böyle tek başınıza yapabileceğiniz bir şey değil. Bir ekip gerekiyor. Sonra şunu fark ettim, Türkiye’de çizgi film yapma eğitimi veren bir üniversite yok. Bir tek Eskişehir Anadolu Üniversitesinde var. Sonra şunu gördüm ki, bu sadece Ayşe Şule’nin şahsi ihtiyacı değil her annenin her babanın ihtiyacı budur.

İmkansız diye bir şey olduğuna inanmıyorum. Çocukluğumdan beri imkansıza inanmıyorum. Sonra maliyeti, kişi sayısını, hepsini bir kenara bırakıp dedim ki ben üç kişiyle bir çizgi film yapacağım. 3 tane motosikletimi sattım yazılım ve donanım aldım ve biz çizgi film yapmaya başladık. Ecnebinin 150 kişiyle yaptığını üç kişiyle yaptık.

Siz eğer ister ve inanırsanız yaradan size yardım etmeye başlıyor” diye konuştu.

Programın sonunda çekilişle katılımcılara PEPEE oyuncakları hediye edilirken Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz bir teşekkür konuşması yaparak söyleşinin kendi açısından çok faydalı olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA