Mevlana Celaleddin Rumi Düzce'de Anıldı

Düzce Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından organize edilen gecede Mevlana Celaladdin Rumi anıldı.

Mevlana Celaleddin Rumi Düzce'de Anıldı
HZ. Mevlana 743. Vuslat Yıldönümünde düzenlenen anlamlı geceyle anıldı. Düzce belediyesi Kültür Merkezindeki anma programı Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı.

Tasavvuf Müziğinin güçlü sesi Sami Savni Özer izleyicilere unutamayacakları bir gece yaşattı. Peygamber efendimize getirilen salat’ü selamlar, met edilen kasida ve şiirlerin okunduğu programda Mevlana Celaleddin Rumi’nin şiirleri de okundu.

Semazen gösterisi eşliğinde görsel bir şölene şahit olan izleyiciler dışarıda yağan yoğun kara ve soğuğa rağmen yürekleri ısıtan duygulu anlar yaşadı.

Düzce belediye Başkanı Mehmet Keleş, programda yaptığı konuşmasında değerli üstat Sami Savni Özer ve ekibine teşekkür etti.

Programda konuşan Özer son günlerde yaşanan terör olayları ve şehitlere vurgu yaparak "Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde İstanbul’da çok sayıda polisimiz şehit oldu. Onları da buradan dualarla anıyoruz” dedi.

Özer, Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e de “Allah çalışmalarınız da daim etsin. Bu güzel insanlara hizmetinizi daim etsin” diye konuştu.

Program sonunda Düzce Belediye Başkanı Mehmet keleş sanatçı Sami Sevni Özer’e günün anısına bir tablo hediye etti.
Kaynak: İHA