Kumluca'da OSB Çalışmaları

Antalya'nın Kumluca ilçesine kurulacak Gıda, İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kapsamında değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Kumluca Kaymakamlığı'ndaki toplantıda konuşan Kumluca Kaymakamı Polat Kara, arsa konusunda bazı sıkıntılar yaşandığını, bunun nasıl aşılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Öncelikle Gıda, İhtisas OSB'nin Kumluca ve yöresine kazandıracağı katma değerin iyi bilinmesi gerektiğini ifade eden Kaymakam Kara, bu konuda herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini ve geçen zamanın her zaman Kumluca ve yöresinin aleyhine olduğunu dile getirdi.

- 'Tarımsal üretim 12 aya çıkar'

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ise, bölgede yılın 10 ayından fazla örtü altı sera ve son yıllarda meyve üretimi yapılabildiğini, OSB'nin kurulmasıyla bu sürenin yıl boyu olacağını söyledi.

OSB'nin kurulmasının ilçenin ekonomisi başta olmak üzere, bölge ve ülke ekonomisine olumlu katkılar sağlayacağını vurgulayan Çetinkaya, her yönüyle çalışmaların değerlendirilerek en doğru ve akılcı çözümle sorunların aşılması gerektiğini anlattı.

OSB'nin kurulmasıyla ilgili başından bu yana çıkan ortak sorunun mülkiyet sorunu olduğunu dile getiren Çetinkaya, şunları kaydetti:

'Toprak verimli ve buna bağlı olarak da değerli olunca bu her zaman kaçınılmaz. Ancak ihtiyacı karşılayacak kadar olmasa bile en azından başlangıç için eldeki durumları değerlendirerek bir taraftan işe başlamak gerektiğine inanıyorum. Buradan yola çıkarak gerek özel mülkiyet, gerekse kamu alanı, daha iyi bir alternatif bulmamız gerekiyor. Ben uygun olursa, gerekli hukuki durumuna da bakarak, Mavikent Mahallesi sınırları içerisindeki belediyemize ait 1349 parselde bulunan alanın paketleme tesisi için değerlendirilebileceğini düşünüyorum.'

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Murat Günay da, OSB'nin ilk başta Toptaş Mahallesi'nde yaklaşık 250 dönümlük bir arsa üzerinde kurulmasının planlandığını ancak mülkiyet sorunu ve arazi yapısı nedeniyle Beykonak ve Mavikent toptancı hallerini de içine alacak şekilde ve bir kısmı Kumluca Belediyesi mülkiyetinde bulunan arsa üzerinde kurulmasıyla ilgili çalışmalara başladıklarını belirtti.

Günay, 'Önümüze çıkan sorunlar bizi yıldırmamalı, başka alternatifleri hayata geçirerek bir an önce OSB'nin kurulması gerektiğine inanıyorum.' dedi.

Toplantıya, Ticaret Borsası Başkanı Fatih Durdaş, Mavikent Toptancı Hal Dernek Başkanı Faik Öncel, Beykonak Toptancı Hal Dernek Başkanı Uğur Çakır ve Batı Antalya Tüccarlar Dernek Başkanı Hüseyin Güven katıldı.

Kaynak: AA