Kaymakam Adayları Soru Çalmalarına Rağmen Sınavı Kazanamamış

Tokat’ta FETÖ/PDY’nin mülkiye yapılanmasıyla ilgili olarak kaymakam adaylarına yönelik soruşturmada, soru verilmesine rağmen 15 kaymakam adayının sınavda başarısız olduğu ortaya çıktı.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinin FETÖ/PDY’nin mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturmada ilginç detaylar ortaya çıkıyor. FETÖ/PDY’nin mülkiye örgütlenmesine yönelik soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulan 100. dönem kaymakam ve 102. kaymakam adayı imamı Y.A, ’mahrem hizmeti’ olarak adlandırılan ’A’ tipi memur evlerinde kaymakam adaylarına sınavdan bir gün önce soruları cevapları ile verdiklerini kaydetti.

Y.A, sorular ve cevapların verilmesine rağmen başarılı olamayan yaklaşık 15 kaymakam adayının ise sorumlu imamlar tarafından fırçalandığını söyledi.



Öte yandan, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Tokat kaymakam imamı H.Ö’nün dikkat çekmemek için kaymakamlarla çalıştığı Gaziosmanpaşa Üniversitesindeki makamında ve evlerinde görüştü öğrenildi. Şu ana kadar 38 kaymakamın tutuklandığı soruşturmada, 25 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturmada 15 kaymakam için ise yakalama kararı bulunuyor.
Kaynak: İHA