FETÖ'nün Yurtlarına Yönelik Soruşturma

FETÖ ile bağlantısı bulunan öğrenci yurtlarının yöneticileri, çalışanları ve bu yurtların bağlı bulunduğu şirketlerin personeline yönelik soruşturma kapsamında 6 kişi tutuklandı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı bulunan öğrenci yurtlarının yöneticileri, çalışanları ve bu yurtların bağlı bulunduğu şirketlerin personeline yönelik soruşturma kapsamında, 6 kişi tutuklandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ ile bağlantısı bulunan öğrenci yurtlarının yöneticileri, çalışanları ve bu yurtların bağlı bulunduğu şirketlerin yönetim kadrosu ve kurucu temsilcilerine yönelik operasyon kapsamında, daha önce gözaltına alınan 28 kişi, Ankara Adliyesi'ne sevk edildi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı'na ifade veren şüphelilerden biri daha sonra, serbest bırakıldı. Savcılık, şüphelilerden 15'inin adli kontrol şartıyla serbest bırakılması, 12 kişinin ise tutuklanması istemiyle şüphelileri Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti.

Hakimlik, şüphelilerin sorgusunun ardından, 6 kişinin tutuklanmasına 21 kişinin ise adli kontrol şartlarıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ’nün öğrenci yurtlarına yönelik soruşturması kapsamında, 8 Aralık’ta Ankara merkezli 20 ilde operasyon düzenlenmişti. Operasyon kapsamında bugüne kadar hakkında yakalama kararı bulunan 136 kişiden, 68'i gözaltına alınmıştı.

Firari şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: AA