'Bilgili, Çalışkan Ve Erdemli Gençlik' Seminerleri İle Gençler Öğreniyor

Esenler Belediyesi’nin düzenlediği "Bilgili, Çalışkan ve Erdemli Gençlik" seminerleri ile öğrenciler hem eğleniyor hem de öğreniyor.

'Bilgili, Çalışkan Ve Erdemli Gençlik' Seminerleri İle Gençler Öğreniyor
Esenler Belediyesi, gençlere yönelik etkinliklerini büyük bir hızla sürdürüyor. Esenler Belediyesi Kadın Aile Müdürlüğü ile Esenler Gençlik Merkezi, ilçedeki tüm liseleri kapsayan seminerler düzenliyor. Yazar Fehmi Demirbağ tarafından verilen "Bilgili, Çalışkan ve Erdemli Gençlik" seminerleri, son olarak Esenler Turgutreis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.

İlgi çekici etkinlikleri ve farklı sunumuyla öğrenciler tarafından büyük bir beğeniyle takip edilen Fehmi Demirbağ, öğrencilere her gün yazı yazmalarını ve okumalarını tavsiye etti.

“Okuma alışkanlığınız olsun”

İnsanların en değerli varlığının zaman olduğunu belirten Demirbağ, "Zamanı iyi değerlendirmelisiniz. Bizim en büyük sorunlarımızdan biri de vaktimizi doğru değerlendirmeyip çok okumamak. İstatistiklere göre Türkiye’de nüfusun sadece yüzde üçü kitap okuma alışkanlığı var. Kur’an-ı Kerim’in ilk ayeti okudur. Ancak biz Kur’an-ı Kerim’i sadece ölüm olduğu zaman elimize alıyoruz" dedi.



Öğrencilere hediyeler verdi

Her öğrencinin mutlaka her gün yazı yazmasını söyleyen Demirbağ, okullarda edebiyat ve düşünce kulübü kurulmasının ve üye öğrencilerin çeşitli faaliyetlerde bulunmasını tavsiye etti. Seminer boyunca öğrencilerle etkileşim halinde olan Demirbağ, verdiği bilgiler ışığında çeşitli hediyeler verdi. Seminer, Fehmi Demirbağ’ın kitaplarını öğrenciler için imzalamasıyla sona erdi.

Esenler Belediyesi Kadın Aile Müdürlüğü ile Esenler Gençlik Merkezi’nin (ESGEM) düzenlediği "Bilgili, Çalışkan ve Erdemli Gençlik" seminerleri, Haziran ayına kadar çeşitli okullarda yapılmaya devam edecek.
Kaynak: İHA