Başkan Üzülmez, Halep'e Yardım İçin İlk Adımı Attı

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, coğrafyamızda yaşanan insanlık dramı Halep için yardım kampanyasının ilk adımını attı.

Başkan Üzülmez, Halep'e Yardım İçin İlk Adımı Attı
Halep’de yaşanan insanlık dramı ve katliamlara seyirci kalmayacaklarını belirten Başkan Üzülmez, Kartepe Gazetesi İmtiyaz Sahibi Cem Şakoğlu ve Kartepeli iş adamları ile bir araya gelerek Türk Kızılayı’nın Kartepe’den, Halep’e yardım ulaştırabilmesi için destek kampanyası başlattı. Kartepe ilçesi Kızılay Şube Başkanı Osman Kocaman ve Kartepeli iş adamlarını makamında ağırlayan ve Halep’te yaşanan gelişmeleri değerlendiren Başkan Üzülmez, Halep halkının yanında olmak ve yaşanan bu insanlık dışı zulmü bir nebze olsun hafifletmek için ellerinden geleni yapmaları gerektiğinin altını çizdi. Üzülmez, Halep’in yaralarını sarmak için tüm Kartepelilere destek çağrısında bulundu.

Halep’te ateşkesin ilan edilmesinden sonra harekete geçen Türk Kızılayı, bölgeden ayrılacak olan mağdurlara, güvenli bölge olan İdlib’de yardım edecek. Gelişmeleri yakından takip eden Kızılay Kartepe yetkilileri Halep’ten ayrılmak zorunda kalan on binlerce insanın barınma, gıda ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak için hazırlıkların devam ettiğini ve Halep Halkı için bu yardımların çok önemli olduğunu belirtti.

Kızılay Kartepe Şubesi ve İşadamlarını Halep’te yaşanan kıyım sonrasında makamına davet eden Başkan Üzülmez, “Halep’te yaşananlar bir baba olarak, insan olarak içimizi yakan görüntüler. Bütün dünya seyirci kalırken, Sayın Cumhurbaşkanımızın girişimleriyle masumların ve sivillerin tahliyesi için adımlar atılıyor. Can güvenliği ve sonrasında da temel ihtiyaçların karşılanması da çok önemli. Bunun içindir ki, hem kendi ülkemizde, hem de katledilen Müslüman kardeşlerimiz için dayanışma seferberliği şarttır. Bugün onların yanında olmazsak bunun vebali hepimizedir. Bütün taşeronların birlik olup saldırmalarına rağmen boyun eğmeyen, vatanını terketmeyen onurlu bir ecdadın torunlarıyız biz. Halep’deki insanlık dramına bir nefeste biz olalım. HALEP yazıp 2868’e SMS atarak Türk Kızılayı’na 10 TL yardımda bulunalım. Bir mesaj azdır demeyelim, onların az’a bile çok ihtiyaçları var” diye konuştu.

Gün mazlumların yanında olma günüdür diyerek ateşkesin hemen ardından bölgeye giden Kızılay yetkilileri, Halep’deki halkın yaralarını sarabilmek için 50 bin kişilik çadırkent kurma çalışmalarına devam ediyor.
Kaynak: İHA