AÜ'de 'Tarım Sektörü Buluşmaları'

Akdeniz Üniversitesi(AÜ) Ziraat Fakültesi tarafından “Tarım Sektöründe Fidecilik” konulu seminer düzenlendi.

AÜ'de 'Tarım Sektörü Buluşmaları'
Tarım Sektörü Buluşmaları kapsamında ikincisi düzenlenen seminere konuşmacı olarak Fide Üreticileri Alt Birliği (FİDEBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mümin Şahin katıldı.

Sebze üretiminde hazır fide ve fide sektörünün önemine vurgu yaparak konuşmasına başlayan FİDEBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Mümin Şahin, Türkiye’deki hazır fide firmalarının yüzde 60’nın Antalya’da bulunduğunu, şuan itibariyle ülke genelinde FİDEBİRLİK’e üye firma sayısının 114’e ulaştığını belirtti.

Hazır fide sektörünün maliyeti yüksek bir yatırım gerektirdiğini söyleyen Şahin, “Kaliteli ve süreli üretim yapabilmek için çalışacak olan mühendis, tekniker ve işçilerin kalifiye olmasını isteriz. Fide sektöründe 600 civarında ziraat mühendisi istihdam edilmekte. Son yıllarda aşılı fide sektörü de gelişmekte. Aşılı üretimde de ise normal üretime göre istihdam oranı 2-3 kat fazladır. Türkiye olarak fidecilik sektörünü Avrupa ile kıyasladığımızda hem üretim kalitesi hem de tesis olarak onlardan daha iyi olduğumuzu gururlanarak söyleyebilirim” dedi.

Sektör içerisinde kalifiye ziraat mühendisi ve tekniker ihtiyacının bulunduğunu vurgulayan Şahin, “Mezuniyet aşamasında düşüncelerinizi netleştirmeniz gerekiyor. Tarım sektörünün hangi kısmında çalışacağınıza karar vermelisiniz. Mezun olduktan sonra bir oraya bir buraya savrularak zaman ve enerji kaybetmeyin” diye konuştu.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminer sonrasında FİDEBİRLİK Başkanı Şahin’e Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İlkay Kutlar tarafından plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA