TÜBİTAK Bilim Genç, Konya Bilim Merkezi'nde

TÜBİTAK’ın Bilim Genç dergisinin alanında uzman bilim adamlarını gençlerle buluşturarak sohbet etme imkanı sağlayan Bilim Genç Kafe etkinlikleri kapsamında Aralık ayı ilk etkinliği Konya Bilim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

TÜBİTAK Bilim Genç, Konya Bilim Merkezi'nde
Bilim Genç Kafe’nin 3’ü 1 Arada adlı etkinliğine Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) İktisat Bölümünden Doç. Dr. Zekeriya Mızırak, Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Tevfik Metin Sezgin ve Gebze Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünden Prof. Dr. Işıl Aksan Kurnaz konuşmacı olarak katıldı.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker de, kısa süreliğine de olsa etkinliğe misafir oldu ve deneyimlerini gençlerle paylaştı. Genç katılımcılar, yapay zeka ile insan bilgisayar etkileşimleri, molekül biyoloji ve genetik alanındaki gelişmeler ile kariyer planlamada nelere dikkat etmeleri gerektiği konularında konuk bilim insanlarımızla sohbet edip tecrübeleri hakkında bilgiler aldı. 11 farklı liseden çok sayıda öğrencinin katıldığı etkinlikte ayrıca Medeniyet Akademi 2023 projesi kapsamında yaklaşık 30 lise öğrencisi de hazır bulundu.

Programa dair memnuniyetlerini bildiren öğrenciler, TÜBİTAK Bilim Genç Dergi ekibinden ileri bir tarih için başka bir programın sözünü aldı.
Kaynak: İHA