Rektör Çakar, Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Düzce Üniversitesi tarafından şeffaflık, katılımcılık ve hesap verebilirlik ilkeleri kapsamında düzenlenen “Rektörümüz Öğrencilerimizle Buluşuyor” başlıklı toplantı, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Rektör Çakar, Öğrencilerle Bir Araya Geldi
Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği programa; Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç, Prof. Dr. İdris Şahin, Genel Sekreter Hasan Sadi Ateş, Öğrenci Konsey Başkanı Gökhan Bilü, Üniversitenin akademik ve idari birim yöneticileri katıldı.

Öğrencilerin fikirlerini, sorunlarını, beklentilerini ve önerilerini paylaşmalarına imkan sağlamak amacıyla düzenlenen programın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar gerçekleştirdi. Öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Çakar öğrencilere hitaben, “Üniversitenizle gurur duymanız demek, kendinizle gurur duymanız demektir. Çünkü bu üniversiteyi siz kazandınız. En üst puan diliminden yerleştiniz. Biz sizlerle gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Üniversitenin 2000 yılından sonra kurulan 80 üniversite arasında, çeşitli parametrelere göre birinci sırada yer alma başarısı gösterdiğine dikkat çeken Rektör Nigar Çakar, kuruluşunda bugüne Düzce Üniversitesi’nin önemli ilklere imza attığını ve hızlı bir gelişim gösterdiğini dile getirdi.

Üniversitenin yatırımlarından da bahseden Rektör Çakar, içerisinde şelalelerin, köprülerin ve çok çeşitli bitkilerin yer aldığı bir botanik bahçesi oluşturacaklarını söyledi.

Öğrencilerin ve mensupların rahat bir şekilde ibadet edebilecekleri Üniversite Cami inşaatının hızla devam ettiğini belirten Rektör, en iyi tedavi imkanlarının sunulacağı Ek Hastane Binası, 4 bin öğrencinin eş zamanlı çalışabileceği Kütüphane, ay ve yıldız şeklinde inşa edilecek yaşam alanı, öğrenci yaşam merkezi, ek yemekhane, kapalı halı saha, Sağlık Yüksekokulu ve Teknopark binası gibi önemli yatırımların hızla hayata geçeceğini vurguladı.

Rektör Nigar Demircan Çakar’ın konuşmasının sonrasında öğrencilerin sorularına geçildi. Gelen soruları tek tek not alan Rektör ve yönetim, iletilen konularda çözüme yönelik değerlendirmelerde bulundu. Üniversite Yönetimi kendi düşüncelerine önem vermesini ve sorunlarına çözüm yolları üretmesini memnuniyetle karşılayan öğrenciler; sınav sistemi, sosyal etkinlikler, fiziki ve teknolojik imkanlar gibi birçok konuda soru, öneri ve tespitlerini doğrudan Rektörü ve Üniversite Yönetimine iletme imkanı elde etti.

Öğrencilerin görüşlerini dinledikten sonra Üniversite Yönetimi beklentilerini de dile getiren Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, geleceğin teminatı olan gençlerden kamu malına sahip çıkmalarını ve çevreyi temiz tutmalarını isteyerek kurallara uyma konusunda hassasiyet beklediklerini belirtti.

Katılımcı, yenilikçi, özgürlükçü ve dinamik bir yönetim anlayışıyla hareket eden Düzce Üniversitesi düzenlediği “Rektörümüz Öğrencilerimizle Buluşuyor” etkinliği, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.
Kaynak: İHA