Muratpaşa'nın İş Ve İşçi Güvenliği MMO'ya Emanet

Muratpaşa Belediyesi ve Makine Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi, kentte yaşayan vatandaşlara sağlıklı ve güvenli bir ortam sunabilmek için işbirliğine gitti.

Muratpaşa'nın İş Ve İşçi Güvenliği MMO'ya Emanet
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve MMO Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu arasında imzalanan protokol ile birlikte binalardaki yangın güvenliği, iş hijyeni, asansör bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları ile ara eleman belgelendirme konularında önemli adımlar atılacak. Yangın tesisatı ve iş hijyeni ölçüm kontrolleri, 2017 yılı itibarı ile yasa ve yönetmeliklerle belirlenen ara eleman belgelendirme Kaynak Sınav Merkezi (MYK), kaldırma-iletme makinalarının yıllık periyodik kontrolleri, asansör kontrol protokolü çerçevesinde bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapılacak.

Protokol imza töreninde MMO Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, yapılan işbirliği çerçevesinde Muratpaşa belediyesine ait binalarda basınçlı kapları indirme kaldırma makinalarının periyodik yıllık kontrollerini yapacaklarını kaydetti.

Hamamcıoğlu, asansör kontrolleri ve kaynakçı sınav merkezinden başarıyla geçen işçilere kaynak ustası belgesi vereceklerini söyledi.

Muratpaşa Belediyesi’nin önemli bir adım attığına işaret eden Hamamcıoğlu, “Bu anlamda başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Odalarla olan bağlantısı, bizim yolumuzu açması, bizim yapacağımız işlere katkı koyması çok önemli bir dinamiktir. Kentin dinamiklerinden biri olan Muratpaşa, bu işbirliğiyle odamıza en büyük desteği vermiş, en büyük hizmeti de kamuya sağlamıştır” dedi.

İş, işçi sağlığı ve can güvenliği konularında meslek odalarından yararlanıyor olunmasının kendilerine güven sağladığını belirten Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise “Çünkü meslek odası kontrol ettiği zaman, kamusal bir kuruluş olduğu için hiçbir ticari çıkarı olmuyor dolayısıyla çok daha sağlıklı sonuçlar alınıyor. Yangın güvenliği alınacak tedbirler konusunda da makine mühendisler odasıyla işbirliğimiz söz konusu. İş kazalarında en önemli kalemlerden birisi oluşturan kaynak ustası yetiştirme, lisanslama, sertifikalama konusunda makine mühendisleri odamızla işbirliği sözleşmesi yapıyoruz. Günlük hayatta insan hayatını tehdit eden durumlar var, birçok yerde ehli olmayan kişilerin kaynak yapmasından dolayı, körlükler, yangınlar olabiliyor. Bunları önlemeye yönelik odamızla işbirliğine gidiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA