Kayrak Ve Çatalköprü'nün Tehlikesi Ortadan Kalkıyor

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, viraj genişletme çalışmalarıyla yolların güvenli hale getirildiği Kayrak Mahallesi’ni ziyaret etti.

Kayrak Ve Çatalköprü'nün Tehlikesi Ortadan Kalkıyor
Kayrak Mahallesi ziyaretinde Belediye Başkanı Turgay Şirin’e Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Koordinatörü İbrahim Kutar, Muhtarlık İşleri Müdürü Aydın Lenger, Gökgedik Mahalle Muhtarı Hüseyin Kaygısız, Kayrak Mahalle Muhtarı İhsan Dindar, Yukarı Bozkır Mahalle Muhtarı Yusuf Aydoğmuş, Çatalköprü Mahalle Muhtarı Ramazan Yalçıntürk, Güney Mahalle Muhtarı Musa Günel, Karaköy Mahalle Muhtarı İlhan Sülün ve Kabaçınar Mahalle Muhtarı Üzeyir Ergül eşlik etti. Ziyarette öncelikle Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Çatalköprü ile Kayrak Mahalleleri arasındaki tehlikeli virajda başlayan yol genişletme çalışmaları yerinde incelendi. Yılların sorunu olan bölgenin çalışmalarla güvenli hale getirileceğini ifade eden Başkan Şirin, can kaybı ve maddi hasarların meydana geldiği araç kazalarının ortadan kalkacağını söyledi.



“Bölgenin sorununa kalıcı çözüm”

Mahalle kahvehanesinde ağırlanan Başkan Şirin, vatandaşların sorularını yanıtlayarak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kayrak, Gökgedik, Çatalköprü, Bozkır ve Güney Mahalleleri’ni kapsayacak yol çalışmalarının ilk adımının atılarak, bölgeye kalıcı çözüm getirildiğini söyleyen Başkan Şirin, “Çoğu mahallemizde eş zamanlı yol yapım ve yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Çevre, alt ve üstyapı çalışmaları kapsamında bu bölgenin de önemli sorununa çözüm getiriyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyemiz’ce başlayan çalışmalarla, Çatalköprü ile Kayrak Mahalleleri arasındaki dar olan tehlikeli yol genişletilerek hem can hem de mal kayıplarının önüne geçiliyor” dedi.

Önemli olanın vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak olduğunu söyleyen Başkan Şirin, “Burası hem keskin bir viraj hem de uçurum olması dolayısıyla ciddi tehlike arz eden bir bölge. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bölge halkımız rahat bir nefes alacaktır. Hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür ediyor, kazasız belasız çalışmalar diliyorum” dedi.

Çatalköprü Mahalle Muhtarı Ramazan Yalçıntürk ve Kayrak Mahalle Muhtarı İhsan Dindar ile mahalle sakinleri de çalışmalardan büyük memnuniyet duyduklarını söyleyerek, yılların sorunlarını ortadan kaldırmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’e teşekkür etti.
Kaynak: İHA