İran Ve Rusya Büyükelçilikleri Önünde Halep Protestosu

Ankara İnsan Hakları ve Hizmet Derneği Başkanı Sinan: 'Halep'te katliam olmadan önce Humus'ta, Hama'da, Şam'da, Dera'da, Deyrizor'da, İdlib'de, birçok Suriye şehrinde de katliamlar ne yazık ki oldu ama bu katliamların olmasına bütün dünya, özellikle de Birleşmiş Milletler engel olmadı'.

Suriye'nin Halep kentinde sivillere yönelik saldırılar, İran'ın ve Rusya'nın Ankara büyükelçilikleri önünde bazı sivil toplum kuruluşlarınca protesto edildi.

İran'ın Ankara Büyükelçiliği önünde toplanan, Ankara İnsan Hakları ve Hizmet Derneği, İnanç Özgürlüğü Platformu ile bazı sendikaların üyeleri, 'Halep'te katliam BM'de tiyatro', 'Halep zalimlerin günahı, dünyanın utancıdır', 'Bayırbucak'ın, Halep'in askerlerine bin selam', 'Suriye halkı haykırıyor, katil Rusya da Esed'in çöküşünü ve zafer yürüyüşümüzü durduramayacak' yazılı dövizler taşıdı.

İran ve Rusya aleyhine çeşitli sloganlar atan grup, İran destekli Şii milisler ve Beşşar Esed'e bağlı rejim güçlerinin Halep'te yaptığı katliamları zaman zaman tekbirlerle protesto etti.

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu adına açıklama yapan Serkan Codal, şöyle konuştu:

'Suriye yanıyor. Halep tarumar ediliyor. Nesillerimiz, ekinlerimiz, şehirlerimiz ifsat ediliyor. Canlı yayınlar eşliğinde, bütün dünyanın gözleri önünde analarımız, bacılarımız ve evlatlarımız en vahşi yöntemlerle katlediliyor. Bir ülke ve bir halk suskun şahitliklerimiz eşliğinde soykırıma tabi tutuluyor, yok ediliyor. Özellikle sahada büyük cinayetler işleyen İran yöneticilerine, İmam Humeyni'nin söylediği ve hafızalarımıza kazınan 'Ey dünyanın mustazaf halkları, ey Müslüman halklar, ayağa kalkın ve kendi haklarınızı geri alın. Süper güçler ve onların kuklaları olanların, propaganda ve yaygaraları karşısında korkmayın' sözleriyle sesleniyoruz.'

- Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği önü

Gruptakiler, daha sonra Rusya Büyükelçiliği önüne geçerek burada da Suriye ve Halep'teki katliamı protesto etti.

Burada grup adına açıklama yapan Ankara İnsan Hakları ve Hizmet Derneği Başkanı Mustafa Sinan da mazlumdan yana, Hakk'ın davasını belirtmek için toplandıklarını belirterek 'Yapılan zulümleri buradan hep beraber haykıracağız. Zalimlerin zulümleri bitmiyor, bitmediği gibi artarak devam ediyor.' dedi.

Sadece Rusya ve İran değil, zaman zaman Amerika ve İngiltere üzerinden, zaman zaman da halkı Müslüman olduğu halde yöneticileri zalim olan İslam ülkeleri üzerinden zulümlerin devam ettiğini ifade eden Sinan, 'Ne yazık ki akan sadece saf, temiz Müslümanların kanı. Bugün itibarıyla Suriye'de takriben 1 milyona yakın insan şehit oldu. Tekrar haykırıyoruz, nerede ne kadar mazlum Müslüman varsa bizler onların yanında olacağız.' diye konuştu.

Sinan, Suriye'de birilerinin mazlum Müslümanların kanının akması gerektiğini düşünerek tetiğe bastığını ve kimseyi dinlemediklerini dile getirerek 'Halep'te katliam olmadan önce Humus'ta, Hama'da, Şam'da, Dera'da, Deyrizor'da, İdlib'de birçok Suriye şehrinde de katliamlar ne yazık ki oldu ama bu katliamlar olmasına bütün dünya özellikle de Birleşmiş Milletler engel olmadılar.' değerlendirmesini yaptı.

'Halep'e yol açın' sloganıyla konvoy düzenlediklerini belirten Sinan, şunları kaydetti:

'Akan Müslüman kanı olunca herkes suspus, ne yazık ki mazlum Müslüman olunca herkes üç maymunu oynuyor ama şunu unutuyorlar, bizler Allah'a inandık, bizler Resulullah'ı önder kabul ettik ve bizler inanıyoruz ki zafer inananlarındır ve zafer yakındır inşallah.' şeklinde konuştu.

Terör örgütü PKK'yı da lanetleyerek 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atan grup, Halep'te katledilenler ve şehitler için dua etti.
Kaynak: AA