Gümüşhane'de, 3 Köyün Kent Merkezine Bağlanması

Gümüşhane Belediyesinde yapılan toplantıda, 3 köyün kent merkezine bağlanması görüşüldü.

Belediye Başkanı Ercan Çimen'in makamında düzenlenen toplantıda konuşan Vali Okay Memiş, kent merkezini nüfusunun en az 100 bine çıkarılması gerektiğini belirtti.

Akçakale, Tekke ve Mescitli köylerinin kentle birleşik durumda olduğunu kaydeden Memiş, şöyle konuştu:

'Yerel yönetimlerde ölçek ekonomisi diye bir kavram var. Kendi yağıyla kavrulabilen belediye iradesi olabilmesi için nüfus şartının asgari 100 bin olması gerekiyor. Bu kentin nüfusunu mutlaka 100 bine ulaştırmamız lazım. Bu milli bir meseledir. Kimse bu kentin geleceği ile oynamasın. Bu çok önemli bir konu. Gümüşhane'ye baktığımızda fiili bir durum var. Akçakale ve Tekke ve Mescitli kent ile birleşmiş durumda. Bunun resmiyet kazanması lazım. Hukuken bizim bunu resmileştirmemiz lazım.'

Köylerin kent merkezine bağlanması konusunda vatandaşların rızasını alacaklarını belirten Memiş, 'Küçülmememiz lazım. Aksine büyümemiz lazım. Ama bu büyümeyi sağlıklı bir şekilde yapmamız gerek. Gümüşhane'de yapılan büyük yatırımlarla Allah'ın izni ile büyüyeceğiz.' diye konuştu.

Belediye Başkanı Başkanı Çimen ise şehrin 13 mahallesi bulunduğunu hatırlatarak, şehrin gelişmesi için Akçakale, Tekke ve Mescitli köyünün kentle bütünleşmesi gerektiğini söyledi.

Toplantıya, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Akçakale Köyü Muhtarı Ali Şişman, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir ve diğer yetkililer katıldı.

Kaynak: AA