CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Ardahan'da

Yılmaz: 'Esasen Türkiye'deki 80 milyon, herkes, aynı dertle dertleniyor ve ortak kaygılarla güne uyanıyor'.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, 'Esasen Türkiye'deki 80 milyon, herkes, aynı dertle dertleniyor ve ortak kaygılarla güne uyanıyor.' dedi.

Yılmaz, parti il binasında yaptığı açıklamada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ülke olarak yoğun bir gündemle meşgul olduğumuzu, gündemin herkesi yormaya başladığını ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:

'Türkiye'nin gündeminin sizi yorduğunu biliyorum. Kendi sıkıntılarınızı unuttuğunuzu, ülkenin derdine düştüğünüzü biliyorum. Esasen Türkiye'deki 80 milyon, herkes, aynı dertle dertleniyor ve ortak kaygılarla güne uyanıyor. Bizim içinde bulunduğumuz ortam cumhuriyet tarihimizde hiç olmamış bir ortam. Bir darbe girişimine maruz kalmış bir ülke, darbe girişiminden sonra dikta girişimine maruz kalmış bir ülke. Ve ülke eğer bu şekilde giderse, bölgedeki savaş, istikrarsızlık, çatışma, ülkedeki terör ve diğer konular üst üste geldiği zaman... Ekonomik sorunlar... Ülke kan kaybediyor.'

Başkanlık sistemini de eleştiren Yılmaz, bu sistemin bir insana insan üstü yetkiler verilmesi anlamına geldiğini iddia etti.

- 'Ardahan'da çocuklar üşümesin kampanyası'

Yılmaz, CHP il yönetimi tarafından düzenlenen ve il genelindeki ihtiyaç sahibi çocuklara giysi yardımını öngören 'Ardahan'da Çocuklar Üşümesin' kampanyasının yerel yöneticiler tarafından engellenmek istendiğini öne sürdü.

Yardım malzemelerinin en kısa zamanda dağıtılacağını anlatan Yılmaz, 'Biz burada zehir dağıtmıyoruz, uyuşturucu dağıtmıyoruz.' diye konuştu.
Kaynak: AA