Bu Gurbetçi Ayakta Alkışlanır

Almanya’nın Köln kentindeki bir şirkette çalışan gurbetçi vatandaş, kendi gayretleriyle Hisarcık bölgesinden çıkan değerli taşları Avrupa’daki müzelerde sergiletti.

Bu Gurbetçi Ayakta Alkışlanır
Emin Mavi isimli gurbetçinin girişimleri sonucu, Almanya’nın Köln Jeoloji Üniversitesi Müzesi’nde ve Fransa’nın Lyon şehrinde bulunan Mineralogica Müzesi’nde sergilenen değerli taşlar, büyük ilgi görüyor.

Hisarcık Hasanlar köyünde doğup büyüyen ve uzun yıllardır da Almanya’da çalışan Emin Mavi, "7-8 yıldır taş kolleksiyonu yapıyorum. Memleketim Kütahya Hisarcık’ın her alanda değerleri olduğunu bilinmesini istedim. Kendi araştırmalarım ve çevremdeki arkadaşlarımın da katkısıyla elde ettiğim bu değerli taşları Avrupa’da müzelerde sergiletmek istedim. Avrupa’da bu müzelere ziyarete gidenler Türkiye’nin, Kütahya’nın ve Hisarcık’ın adını görüyorlar. Bor yatakları, sedef hastalıklarına şifa kaynağı Esire Termal Turizm Merkezi, doğal güzellikleri yanı sıra değerli taşlarının da olduğunun dünya çapında bilinmesi ve daha fazla yatırımcının ilçemize gelmesi tek temennimdir" dedi.

Emin Mavi, çalışmalarınde kendisine destek veren Köln Jeoloji Üniversitesi Müzesi yetkilisi Dr. Rolf Hollerbach ve Lyon Mineralogica Müzesi yetkilisi Jean-Claude Peyrieu’ye teşekkür eti. (EFE)
Kaynak: İHA