ASO'dan Üyelerine 'Nefes' Kredisi

ASO Başkanı Özdebir: 'Yıllardır yüksek faizlerle iş yapmanın zorluklarını vurguluyoruz. ASO olarak elimizi taşın altına koyup küçük ölçekli üyelerimizin uygun faizlerle finansmana erişimine bir katkı sağladığımız için mutluyuz'

Ankara Sanayi Odası (ASO), 'Nefes Kredisi' projesi kapsamında 500 üyesine toplam 50 milyon liralık kredi kullandıracak.

ASO'dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) öncülüğünde, oda ve borsaların katkılarıyla hayata geçirilen proje kapsamında, 500 ASO üyesi KOBİ'nin 100'er bin liralık kredi kullanabileceği belirtildi.

Ziraat Bankası ve DenizBank kanalıyla kullandırılacak ve Kredi Garanti Fonunun teminat desteği sağlanan krediden yararlanabilmek için cirosu 40 milyon liradan az olan ve çalışan sayısı 250'yi geçmeyen KOBİ'lerin ASO'ya müracaat ederek faaliyet belgesi almaları gerektiği kaydedilen açıklamada, 'Bu belgeyle iki bankadan birisine müracaat edecek olan şirketin başvurusu banka tarafından değerlendirilecek ve olumlu sonuçlanması halinde yıllık yüzde 9,90 faiz oranı ile 12 ay eşit taksitli krediden yararlanabilecek.' ifadesi kullanıldı.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, konuya ilişkin değerlendirmesinde, projeyle TOBB çatısı altındaki oda ve borsaların önemli bir güç birliği gerçekleştirdiğini kaydetti.

Finansmana erişimin KOBİ'lerin en büyük sorunlarından olduğuna dikkati çeken Özdebir, 'Bu güç birliği onlara nefes aldıracak. Yıllardır yüksek faizlerle iş yapmanın zorluklarını vurguluyoruz. ASO olarak elimizi taşın altına koyup, küçük ölçekli üyelerimizin uygun faizlerle finansmana erişimine bir katkı sağladığımız için mutluyuz.' dedi.

Projenin ticari kredi faizlerinin düşürülmesine önemli katkı sağlayacağını belirten Özdebir, projede uygulanan ticari kredi faiz oranlarının kalıcı hale gelmesini ve projeye destek verenlerin dışındaki bankaların da reel sektöre uygun maliyetlerle kredi vererek, ticaretin ve yatırımın önünü açmaya katkı sağlamalarını umduğunu ifade etti.
Kaynak: AA