Anadolu Grubu'ndan Gürcistan'a Enerji Yatırımı

Gürcistan Başbakan Yardımcısı ve Enerji Bakanı Kaladze: 'Enerji alanındaki iş birliğimiz bölgedeki önemli enerji projelerini teşvik edecek. Yeni inşa edilecek Kheledula 3 Hidroelektrik Santrali için Anadolu Grubu yaklaşık 100 milyon dolar yatırım yapacak' Anadolu Grubu Enerji Sektörü Koordinatörü İzzet: 'Teröre karşı hep yeni proje ve yatırımlarla mücadele ediyoruz. Bu anlayışla Anadolu Grubu olarak hem ülkemizde hem de komşu ülkelerde yatırımlarımıza devam edeceğiz'

Anadolu Grubu ile Gürcistan Enerji Bakanlığı arasında Kheledula 3 Hidroelektrik Santrali'ne ilişkin yaklaşık 100 milyon dolarlık anlaşma imzalandı.

Gürcistan'ın Tiflis'te gerçekleştirilen imza törenine Gürcistan Başbakan Yardımcısı ve Enerji Bakanı Kakha Kaladze ile Anadolu Grubu'nun Enerji Sektörü Koordinatörü Tuğban İzzet katıldı.

İmza töreninin ardından AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kaladze, dünyada ve bölgede ekonomik göstergelerin pek iyi seyretmediği bu dönemde ülke olarak yatırım almalarının çok önemli olduğunu belirterek, 'Bölgede ekonomik açından genelde nasıl bir durum olduğunu görüyoruz. Tam bu dönemde yatırım yapılması son derece önemli. Bu yatırımların ülkemizde gerçekleştirilmesine mümkün olduğunca destek vereceğiz. Çünkü bu hem enerji açısından bizim için önemli hem de ekonomik olarak ülkemizin kalkınmasına ve yeni çalışma yerlerinin yaratılmasına katkı sağlıyor.' ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Gürcistan'ın enerji alanındaki iş birliğinin önemine dikkati çeken Kaladze, 'Biz komşu ve stratejik ortak ülkeleriz. Türkiye ve Gürcistan olarak Avrupa ile Asya arasında bir köprüyüz. Türkiye'nin ekonomik gelişimi bizim için bir örnektir. Enerji alanındaki iş birliğimiz bölgedeki önemli enerji projelerini teşvik edecek. Yeni inşa edilecek Kheledula 3 Hidroelektrik Santrali için Anadolu Grubu, yaklaşık 100 milyon dolar yatırım yapacak.' diye konuştu.

- 'Teröre karşı yatırımlara devam'

Anadolu Grubu Enerji Sektörü Koordinatörü Tuğban İzzet de İstanbul'daki terör saldırısını lanetlediklerini belirterek, 'Teröre karşı hep yeni proje ve yatırımlarla mücadele ediyoruz. Bu anlayışla Anadolu Grubu olarak hem ülkemizde hem de komşu ülkelerde yatırımlarımıza devam edeceğiz. 19 ayrı ülkedeki yatırımlarımızla 60 yılı aşkın süredir 50 binden fazla çalışanımızla ülkemize hizmet ediyoruz.' dedi.

Anadolu Grubu olarak Gürcistan'da enerji ve içecek sektörü dahil yaklaşık 500 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını dile getiren İzzet, benzer projelerle iki ülkeyi birbirine daha da yaklaştırarak sınırları ortadan kaldırdıklarını söyledi.

Kheledula Nehri'nin üzerinde yapılacak ve 50,7 megavat kurulu kapasiteye sahip olacak santral, yıllık yaklaşık 250 milyon kilovatsaat elektrik üretecek.

Kaynak: AA