Tataristan Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Vafin Denizli'de Açıklaması

'Büyük değişim ve ilerlemeler sadece siyasi iradeyle olur'.

Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Adel Vafin, büyük değişim ve ilerlemenin sadece siyasi iradeyle olacağını söyledi.

Temaslarda bulunmak üzere kente gelen Vafin ve beraberindeki heyet, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak ile görüştü.

Vafin, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son yıllarda sağlık alanında önemli bir ivme kazandığını ifade etti.

Türkiye'yi yakından takip ettiklerini vurgulayan Vafin, 'Büyük değişim ve ilerlemeler sadece siyasi iradeyle olur. Biz de yöneticilerimizden bu şekilde bir destek görüyoruz. Bütün bunlar bir ülkenin halkının sağlığına ne kadar önem verdiğinin bir göstergesidir. Buradaki kür merkezi projelerinizin başarılı bir şekilde uygulamaya konulmasını diliyorum.' dedi.

Vali Altıparmak da zengin yeraltı kaynaklarına sahip olan Denizli'nin termal sağlık alanında önemli bir merkez haline geldiğini ifade etti.

Jeotermal kaynakları en verimli şekilde kullanmak için Karahayıt'ta kentsel dönüşüm projeleri yapıldığını, bölgede önemli kür merkezlerinin bulunduğunu ifade eden Altıparmak, 'Denizli, sanayisi ve turizmi ile Türkiye'de önemli bir kent. Şehrimiz, termal tedavinin yanı sıra, komşu kentlerden gelen hastalarımıza da hizmet veriyor.' diye konuştu.

Bakan Vafin ve beraberindeki heyet daha sonra Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret etti.

Vafin'e kentin sosyal ve ekonomik durumu hakkında bilgi alan Zolan, 'Özellikle tekstil sektöründe ön plandayız. İş adamlarımız doğal taş, kablo gibi üretimlerle de ihracat yapıyor. Aynı zamanda tarım şehri olan Denizli, tropikal ürünler dışında her üründe Türkiye'de ilk 5'te yer almaktadır. Bunların yanı sıra Pamukkalesi, antik kentleri ve doğal güzellikleriyle yılda 2 milyon turisti ağırlayan bir turizm şehridir.' ifadelerini kullandı.

Altıparmak ve Vafin birbirlerine hediye takdim etti.

Kaynak: AA