Şehit Muhammed Fatih Safitürk Üst Geçidi Açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Mardin’de düzenlenen terör saldırısında şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk adını verdiği üst geçidin açılışı yapıldı.

Mardin’in Derik Kaymakamlığında görev yaptığı sırada PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk adına yapılan üst geçidin açılışı yapıldı. Üst geçit açılışına Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğu, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı.

Proje kapsamında üst geçitte 135 ton çelik, 10 adet aydınlatma ve alüminyum kaplama kullanıldı. Projede ayrıca çelik yaya merdiveni ve iki adet engelli yaşlı asansörü yer alıyor.

Üst geçidin açılış konuşmasını yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Muhammed Safitürk kardeşimiz, gerçekten sevilen, verilen görevi en güzel şekilde icra eden, severek görevini yapan çok kıymetli genç bir kardeşimizdi. Aramazdan dünyalık olarak ayrıldı. Ama inanıyorum ki manevi olarak yaşayacak ve ismini de bu güzel üst geçidimize verdik. Burada onun ismi sonsuzlaşacak. İnanıyorum ki Kocaeli’de, Sakarya’da veya değişik yerlerde görev yaptığı yerlerde okullarda çok daha güzel yerlerde ismi yaşayacaktır" dedi.

Başkan Karaosmanoğlu’nun ardından konuşan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “İçimizde hainlerin saldırıları bizi yıldırmayacak birleştirecek, kararlılığımız pekiştirecektir. Bir ölen, ama bin doğan bir milletin evlatları olarak, değerlerimize sahip çıkacağız. Devletimizin ilelebet iktidar olacak ve inşallah milletimizde bahtiyar olacaktır. Bu kutlu yürüyüşümüzde bu şehitlerimizi hiç unutmayacağız. Bu milletin her bir ferdi, şehitleri rahmetle minnetle ve saygıyla anacaktır" diye konuştu.

Kaynak: İHA