Müftülük Engellileri Unutmadı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte Balıkesir İl Müftü vekili Mehmet Nurlu ve müftülük çalışanları engelli vatandaşlarla kahvaltıda bir araya geldi.

Müftülük Engellileri Unutmadı
Balıkesir İl Müftülüğü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte İl Müftü vekili Mehmet Nurlu ve Müftülük çalışanları engelli vatandaşlarla kahvaltıda bir araya geldi. Etkinliğin açılış konuşmasını Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şube Başkanı Zeki Uslu yaptı. Uslu engellilerin hayata belki 1 adım geride başlamış olduklarını ifade ederek "Hayatın bir kesitinde 1 adım geriye düşmüş olabiliriz. Ancak insan olmanın yaratılanı, yaratandan ötürü sevmenin en anlamlı gününü bu gün yaşıyoruz. Balıkesir İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Türkiye Sakatlar Derneği birlikte biz bir arada olduğumuzu insanı insan olduğu için sevdiğimizi göstermenin haklı gururunu tekrar yaşıyoruz. Siz hangi anlamda nasıl kullanırsanız kullanın engelli, özürlü veya sakat. Bilinsin istiyorum ki biz insanız, Rabbim bizi yaratırken beğenmediği sevmediği için bizi böyle yaratmadı. Rabbim bizi yaratırken bir özellik verdi, yarında bunun mükafatını vereceğinden adım kadar eminim. Biz şükretmeyi bu yaşamı bu dünyada bir şekilde geçirmeye razı olduktan sonra Rabbimin bize mükafatını inandıktan sonra mutsuz olmamız için bir gerek yok. Bize bakıp düne gelene kadar öteki gören, dışlayan, horlayan bir toplum artık kalmadı. Engelli deyince çıkar gurupları 2 kişi bir araya gelip dernek kuruyor kendi çaplarında bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Rant sağlamak isteyenler bizim aramızda bulunamayacaklar sadece gönüldaşlar bir arada olacağız" dedi.

Balıkesir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Kasım Karababa "Biz adı üzerinde aile bakanlığıyız biz sizlerle beraber büyük bir aileyiz. Bu aile olmanın bilincini bize yaşattıkları için il müftülüğümüze teşekkür ediyorum. Biz engellilerle iç içeyiz her zaman için, her hangi bir sorunları olduğunda elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz, her zamanda olacağız" şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılan engellilere "Dinim İslam" isimli kitap hediye edildi.
Kaynak: İHA