Sokak Hayvanları İçin Bir Kap Yemek Ve Battaniye Çağrısı

Ülke genelinde etkili olan soğuk havalardan insanlar kadar sokak havyalarının da etkilendiğini belirten Edirne Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (EDHAYKO) Başkanı Nurhan Kalender, halka çağrıda bulunarak, artık yemek ve battaniye ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Sokak Hayvanları İçin Bir Kap Yemek Ve Battaniye Çağrısı
Sokakta yaşayan sessiz canların soğuk havalarda daha çok ihtiyaçları olduğunu ifade eden EDHAYKO Başkanı Kalender, "Edirne halkından rica ediyoruz merhamet istiyoruz, sessiz canlar adına gerçekten havalar çok soğuk, sabaha karşı buzlanma oluyor. Sokaklar bu hayvanların evleri, yaşam onların yasal hakları, ben bazen görüyorum dışarıya çıktığımda ufacık bir gazete kağıdı ya da karton kağıdının üzerine ve banka önlerindeki paspasların önlerine sığınmaya çalışıyorlar. Lütfen bunları tekmelemeyelim mümkünse karton koyalım altlarına izin verelim. Kışın soğuklarda kömürlüklerimize girmelerine, bodrumlarına girmelerine izin verelim. Site bahçelerine sığınan hayvanlar çok sorun oluyor. Biz onlar için, halktan vicdan, merhamet istiyoruz, yaşam hakları var. Bu hayvanlar da bizim gibi yaratılmışlar, Allah sadece bizleri yaratmamış, bu hayvanları da yaratmış. Farklı dünyaları var, tabi ki sahiplenmek istiyorlar. Kendi içlerinde bir halk hayvanlar da. Biz bunların haklarını korumak zorundayız. Hayvanlardan daha güçlüyüz" dedi.



"Kış aylarında artık yemek ve battaniye onların yaşama tutunmalarını sağlar"

Halktan yemek talebinde bulunduklarını dile getiren Kalender, "Yemek istiyoruz, artan yemeklerini verebilirler. Bir kap su, bir kap yemek ve kış aylarında battaniye onların yaşama tutunmalarını sağlayacaktır. Çok soğuk. Biz rica ediyoruz, yemek koyuyoruz, bazı kişiler bu hayvanların kaplarına zarar veriyor. Kedi evleri yapıyoruz, bunlar minnaklar üşüyorlar, işte onların tüyleri var üşümez denmemeli diye düşünüyorum. Aç kalanlar soğuk havalarda donarak ölüyorlar. Hani çok rica ediyoruz biraz daha merhametli vicdanlı olalım, hayvanlarla beraber yaşamak zorundayız. Bu onların yasal hakları 5199 sayılı hayvanları koruma kanununa göre bu kaplara zarar vermek, onların su ve yemek kaplarına ve onlara tekme atmanız kesinlikle suç" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA