MER-EK'de Yedi Çeşit Ekmek Üretiliyor

İçel Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, 7 çeşit ekmek üreterek halka sunuyor. Yakında üretimine başlanacak tam buğday ekmeği ile birlikte ekmek çeşidini 8’e çıkaracak olan MER-EK, ekmek satış noktalarına da 30 yeni büfe daha ekleyecek.

MER-EK'de Yedi Çeşit Ekmek Üretiliyor
İçel Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara kaliteli, ucuz, sağlıklı ve hijyenik ekmek sunmak için hizmete açılan İçel Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nda (MER-EK) yeni çeşit ekmeklerin üretimine başlandı. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, günlük 26 bin ekmek üretilen MER-EK Fabrikası’nda somun, kepek, çavdar, somun roll, kepek roll, susamlı ve francala olmak üzere toplam 7 çeşit ekmek üretiliyor. Fabrikada üretilen ekmeğin 18 bin 500 adedini somun ekmek, 5 bin adedini roll ekmek, bin 500 adedini kepekli ekmek oluştururken, bin adedini de çavdar ekmeği oluşturuyor. Önümüzdeki günlerde fabrikada tam buğday ekmeği de üretilmeye başlanacak.

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen talep üzerine 27 noktada hizmet veren büfelere 30 büfe daha ekleyecek. Halk ekmek büfelerinde, 250 gr somun ekmek 60 kuruştan satışa sunulurken, kepekli ekmek 75 kuruştan, 50 gramlık roll ekmek ise tekli olarak ve beşli paketlerde tanesi 15 kuruştan satılıyor.
Kaynak: İHA