İspanya'da DEAŞ İçin Saldırı Hazırlığı Yapan GAL Üyesi Yakalandı

İspanya'da ETA terörüne karşı kurulan yasa dışı GAL örgütüne mensup bir kişi DEAŞ için saldırı hazırlığı yaparken gözaltına alındı.

İspanya'da yasa dışı 'Antiterörist Özgürlük Grupları' (GAL) adlı örgütün üyesi olmaktan ceza almış bir kişi, bu kez DEAŞ terör örgütü adına saldırı hazırlığı yaparken yakalandı.

İspanya İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, jandarmanın bu sabah Segovia kentinde düzenlediği operasyonda gözaltına alınan Daniel Fernandez Acena'nın, GAL'ın Fransa'da yaptığı bir terör saldırısı nedeniyle 1985 yılında 29 yıl hapis cezası aldığı belirtildi.

Açıklamada, serbest kaldıktan sonra Afganistan, Suriye ve Filistin'de çatışma bölgelerine giden Acena'nın DEAŞ'ın propagandasını yaptığı, toplu ulaşım araçlarında intihar saldırısı hazırlığında bulunduğu bilgisine yer verildi.

Jandarma tarafından Segovia ve La Granja'daki evlerinde arama yapılan Acena'nın, özellikle internette kendisine taraftar bulmak için çok aktif çalıştığı ve Avrupa'da düzenlenen terör eylemlerine destek verdiği bildirildi. Mahkemeye sevk edilen Acena'nın tutuklanması bekleniyor.

İspanya'da dönemin hükümetinin talimatıyla ETA'ya karşı savaşmak için kurulan yasa dışı GAL örgütü 1980'li yıllarda aktif olduktan sonra faaliyetlerine son vermişti.

Terör tehdidine karşı 2015 yılından bu yana 4. seviye (en üstün bir altı) alarmda olan İspanya'da DEAŞ örgütüyle bağlantılı oldukları şüphesiyle son iki yılda 173 kişi tutuklanmıştı.
Kaynak: AA