Gümüşhane'de Kanadı Kırık 'Bahri' Tedavi Edildikten Sonra Doğaya Bırakıldı

Gümüşhane’de geçtiğimiz haftalarda kanadı kırık olarak bulunan ‘Bahri’ kuşu 3 hafta süren tedavisinin ardından tekrar doğaya bırakıldı.

Gümüşhane'de Kanadı Kırık 'Bahri' Tedavi Edildikten Sonra Doğaya Bırakıldı
Gümüşhane’nin merkeze bağlı Övündü köyünde 25 Kasım tarihinde vatandaşların yaralı olarak bulduğu uzun boyunlu ve sivri gagalı bir kuş türü olan “Bahri” kuşu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekibi tarafından teslim alındı.

Kurum veterineri tarafından kırık olan kanadına bandajlama yöntemiyle tedavi gerçekleştirilirken, yaklaşık 1,5 hafta kanadı bandajlı duran kuş 1 hafta da ilaç tedavisiyle bandajsız olarak bekletildikten sonra doğaya salındı.

Göç kuşlarının geçiş dönemi olması ve Gümüşhane’nin yaşam alanı arasında bulunmadığı bahri kuşunun göç sırasında yorgunluk nedeniyle Gümüşhane’de yaralandığı tahmin ediliyor.

Yaklaşık 3 hafta süren tedavi sürecinin ardından veteriner hekimle birlikte kuşu bulunduğu nokta olan Övündü köyüne götürerek doğaya bırakan Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürü İlbeyi Aydın, Harşit çayı kenarındaki suni göle bırakılan kuşun suyla buluşma anında çocuklar gibi sevindiğini gözlediğini kaydetti.

Son dönemde özellikle göç mevsimiyle birlikte Gümüşhane’de çok sayıda yaralı kuş vakasıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Aydın, vatandaşlarımızın bu duyarlılığına teşekkür ederek, bu tür durumlarla karşılaşan vatandaşlardan mutlaka kendilerine bilgi vermelerini istedi.
Kaynak: İHA