Gazi Torunlarının Şehitler Tepesi Nöbeti

Dedeleri Çanakkale ve Kıbrıs gazisi olan olan iki vatandaş, Beşiktaş'taki terör saldırısının meydana geldiği Şehitler Tepesi'nde nöbet tutuyor.

Dedeleri Çanakkale ve Kıbrıs Gazisi olan olan iki vatandaş, Beşiktaş'taki terör saldırısının meydana geldiği Şehitler Tepesi'nde giydikleri askeri kıyafetlerle nöbet tutuyor.

Saldırının meydana geldiği Şehitler Tepesi'ne birçok sivil toplum kuruluşunun yanı sıra vatandaşların da teröre tepki göstermek ve şehitlere dua etmek için ziyareti sürüyor.

- 'Çanakkale ruhuyla şehitlerimiz anısına 2 saat nöbet tutacağız'

Terörü kınamak için olay yerine gelen vatandaşlardan AA muhabirine açıklama yapan Tokatlı Saffet Gümüş, terör saldırısına tepki göstermek için nöbete başladıklarını söyledi.

Nöbetini elinde dedesi Abdullah Gümüş'in Çanakkale Savaşı'nda aldığı İstiklal Madalyası'nı tutarak devam ettiren Gümüş, Esenyurt'ta işçi olarak çalıştığı bilgisini verdi. Gümüş, gazi dedesinden Çanakkale Savaşı anılarını dinlerken hep etkilendiğini belirterek, 'Dış güçlerin oyunu bu. Biz de dış güçlerin oyununa gelmemek için Çanakkale ruhuyla şehitlerimiz anısına 2 saat nöbet tutacağız.' diye konuştu.

- '80 milyonu temsilen buradayız'

Nöbetine elindeki Türk bayrağıyla devam eden Cemalettin Kaymak da 'Dedem Kıbrıs gazisi. Vatan sevgisinin ne olduğunu iyi biliyoruz. 80 milyonu temsilen buradayız. Hava ve şartların ne olduğu önemli değil, önemli olan insanın içinde yaşattıklarıdır.' ifadelerini kullandı.

Tokatlı olduğunu ve Esenyurt'ta bir giyim mağazası işlettiğini aktaran Kaymak, şunları kaydetti:

'Tokatlı 15'liler değil de 35'liler olarak geldik. O yüzden bu ülkede yapılmaya çalışılan yanlışlıkları görüyoruz. Bütün Anadolu tek bir yumruk olmuştur. Giydiğimiz kıyafetler Çanakkale ruhunu daha iyi yansıtabilmek içindir. Bu kadar düşmanın olduğu yerde insanlar mutlaka Çanakkale ruhuna dönmeli.'

Giydikleri askeri kıyafetlerle nöbetlerine devam eden 2 gazi torununa, vatandaşlar da ilgi gösterdi.
Kaynak: AA