Emet'teki Mera Islahı Çalışmaları Tamamlandı

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: 'Mera çalışmaları vatandaşlarımızın mutlu olmasını sağladı. Orman, köy ilişkileri açısından önemli yere sahip olan mera ıslah çalışmalarından köyde yaşayan sürü sahiplerinin de faydalanmasını hedefliyoruz'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Emet ilçesinde, Orman Genel Müdürlüğünce yürütülen mera ıslah çalışmalarının tamamlandığı belirterek, orman köy ilişkisi açısından önem verdikleri ıslah çalışmalarının vatandaşların mutlu olmasını sağladığını ifade etti.

Bakan Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Emet ilçesine bağlı Umutlu köyü Güzel Yaylası'nda Orman Genel Müdürlüğünce yürütülen mera ıslah çalışmalarının tamamlandığını kaydetti.

Yürütülen çalışmalar kapsamında yöredeki sürü sahipleri ile orman arasında sağlıklı bir ilişki kurulmasının da sağlanması için bin 500 dekarlık sahada koyun banyoluğu, 15 kaşınma kazığı ve 10 tuzluk inşa edildiğini dile getiren Eroğlu, şu ifadeleri kullandı:

'Ormanlarımızın korunması ve artırılması yönünde birçok çalışmaya imza atan bakanlığımız, Mera Islah Projesi kapsamında Emet'in Umutlu köyü Güzel Yaylası'nda hayvanlar için suluk, tuzluk, kaşınma kazığı tesis etti. Mera çalışmaları vatandaşlarımızın mutlu olmasını sağladı. Orman, köy ilişkileri açısından önemli yere sahip olan mera ıslah çalışmalarından köyde yaşayan sürü sahiplerinin de faydalanmasını hedefliyoruz. Ağaçlandırma, erozyon kontrolü, rehabilitasyon, yangınla mücadele, erozyonla mücadele, ORKÖY kredileri, orman yolları ve sayısız hizmetler gibi mera ıslah çalışmaları da orman teşkilatı tarafından büyük bir özveri ile yürütülüyor.'

Eroğlu, çalışmaların bölgede tamamlanmış olmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Kaynak: AA